Huawei и Chery представят нов електрически автомобил Luxeed, който ще

...
Huawei и Chery представят нов електрически автомобил Luxeed, който ще
Коментари Харесай

Новият автомобил на Huawei се цели в Тесла Модел 3

Huawei и Chery показват нов електромобил Luxeed, който ще се конкурира с Tesla Model 3 с съвременни технологии

Електрическият модел ще бъде оборудван със софтуера HarmonyOS 4 на Huawei и системата за интелигентно шофиране ADS 2.0

Още един електрически автомобил от Китай скоро ще се прибави към видимо безбройните противници на Tesla Model 3. Този модел е резултат от съдействието сред две компании с впечатляващи достижения – софтуерния колос Huawei и автомобилния колос Chery. Моделът, с кодово име EH3, беше показан в обществените медии преди идното му стартиране на пазара в Китай през идващите седмици/месеци.

Единственото изображение на електрическия автомобил беше споделено в Weibo от Ю Ченгдонг, почитан чиновник, който сега извършва длъжността основен изпълнителен шеф на отдела Intelligent Automotive Solution BU на Huawei. Той го назова „ чисто електрическо купе “, макар че наподобява повече на седан с четири порти и елегантна линия на покрива. Моделът е с съвременни стилистични детайли като тънката LED лента по цялата широчина начело, която приема тип без решетка.

Потвърдено е, че Luxeed ще бъде първият автомобил, който ще получи софтуера HarmonyOS 4 на Huawei, който беше в детайли разказан предишния петък на конференцията за разработчици Huawei 2023. Това значи, че той ще предлага голям брой усъвършенствани функционалности за свързване, изключително в композиция със смарт телефони и смарт часовници с марката Huawei.

Според слуховете Luxeed ще се движи по архитектурата E0X, която ще се употребява и при премиум електрическите автомобили Exeed Sterra ES и ET на Chery. Това значи, че той евентуално ще употребява батериен пакет с източник CATL, предлагащ пробег от към 700 км, и два електрически мотора.

По отношение на сигурността моделът ще получи новата умна система за шофиране Huawei ADS 2.0, употребяваща инсталиран на покрива LiDAR, 11 камери с висока разграничителна дарба, 12 ултразвукови радара и 3 радара с милиметрови талази за усъвършенствани благоприятни условия за самостоятелно шофиране.

Ю Ченгдонг съобщи, че Luxeed ще бъде пуснат на пазара в границите на третото тримесечие на 2023 година, тъй че чакаме скоро да научим повече за него. Има възможност премиерата му да се състои на автомобилното ревю в Ченгду на 25 август.

Car News China допуска, че началната цена на електрическия автомобил ще бъде към 200 000 юана (27 803 долара), което, в случай че се удостовери, ще го направи по-евтин от Tesla Model 3. Имайте поради, че последният ще бъде освежен скоро, в устрема си да бъде в крайник с ожесточената конкуренция.

Обикновено, когато някой се самоидентифицира като “убиец на различен ” (модел телефон, автомобил и тн), самичък пада в гроба прясноизкопан.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР