Хуауей технолоджис България дава възможност на студенти от Висшето училище

...
Хуауей технолоджис България дава възможност на студенти от Висшето училище
Коментари Харесай

Партньорството между бизнеса и образованието - ключово за реализацията на младежите

" Хуауей технолоджис България " дава опция на студенти от Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи и от Висшето транспортно учебно заведение да получат механически познания от най-хубавите специалисти на компанията и да придобият лидерски умения.От тази година започва партньорство сред " Хуауей " и Висшето транспортно учебно заведение и Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи. Целта е студентите да бъдат стимулирани да научат повече за осведомителните и телекомуникационни технологии и да бъде оказана поддръжка на най-талантливите измежду тях. Двете стратегии на " Хуауей " - ICT Talents Training Scholarship Program и Global Seeds for the future са световни и са ориентирани към най-мотивираните студенти в бранша на ИКТ, на които дават благоприятни условия за развиване.Ректорите на двете висши образователни заведения описват повече за възможносите, които са предоставени на студентите, и партньорството сред софтуерната компания и просветителните институции. Проф. Миглена Темелкова - ректор на Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи, и проф. Даниела Тодорова - ректор на Висшето транспортно учебно заведение, разясняват образователните стратегии, практиката и изгодите от съдействието с " Хуауей технолоджис България ".

Връзката сред бизнеса и образованието е от основно значение Проф. Миглена Темелкова - ректор на Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи
Проф. Миглена Темелкова е първата жена ректор в историята на Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи и най-младата жена ректор измежду сътрудниците си в Бългаия Завършила е финанси в Икономическия университет във Варна и право във ВТУ " Св. св. Кирил и Методий " Специализирала е интернационално комерсиално право и интернационален бизнес в Стопанската академия " Димитър Ценов " и водачество в Джорджтаунския университет - Вашингтон Има над 50 изявления в региона на цифровото водачество, контролинга, киберфизичните индустриални системи и адитивното произвеждане на български, британски, немски и съветски език. Проф. Миглена Темелкова - ректор на Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи Реклама Връзката сред бизнеса и образованието е от основно значение. Разкажете ни повече за опциите, които оферирате на вашите студенти да имат контакт с огромни компании и да си намерят по-лесно работа, откакто се дипломират.
- Във Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи партньорството с практиката е застъпено още във времето, когато университетът е институт, а след това лицей. Днес обаче това партньорство се развива с изключителна активност. При нас част от образованието минава в действителна индустриална и бизнес среда - т.е. нашите студенти се образоват непосредствено в най-големите телекомуникационни, ИТ и софтуерни световни водачи, какъвто неоспорим водач е да вземем за пример компанията " Хуауей ". От друга страна, тези компании осъществяват в просветителния развой свои специалисти, които обезпечават практическите и лабораторните занятия. Така студентите ни получават на практика познания, умения и подготвеност от хора, които действително работят като инженери и мениджъри в одобрени корпорации. Най-важното обаче е, че студентите ни черпят опит от тези специалисти от практиката и по този метод са изцяло готови и съответни на условията на пазара на труда. Така те се осъществят бързо по специалността, която учат, още до момента в който учат. Затова и 93% от нашите студенти работят още от втори курс в одобрени и мощни компании - безспорни пазарни водачи.
С всяка минала година технологиите се развиват от ден на ден и повече. Партньорства с огромни софтуерни компании като " Хуауей " оказват помощ ли на образователните заведения да са в крайник с времето?
- Няма по какъв начин да предоставяш качествено и съответно на провокациите на трудовия пазар обучение, в случай че не си в крайник с новите технологии и в случай че нямаш за сътрудник бизнеса. Това важи в цялостна мощ за висшето обучение, тъй като то е системата, която най-вече прибавя стойност към икономическата резистентност на фирмите, освен с фрагментите, които създава, само че и с практико-приложните си разработки, които непосредствено се внедряват от бизнеса. Същевременно обаче цикълът се затваря и с директното присъединяване на фирмите в образованието на студентите освен посредством преподаватели - специалисти от практиката, стажове и практики, само че и посредством директни вложения от тях във висшите учебни заведения.
Според вас каква роля ще играе дигитализацията оттук насетне в живота ни?
- Дигитализацията е към този момент на всички места. Искаме или не, само че към този момент живеем в Индустрия 4.0. Дигитализират се общественият бранш, изписването на медикаменти, образователният развой, производството. Интегрирането сред обичайни науки и цифрови познания води до намирането на специалностите на бъдещето, до основаването на нововъведенията на бъдещето. И тук е безспорната роля на софтуерни компании като " Хуауей ". Тези компании, дружно с университетите, могат да привнесат софтуерен капацитет в нови специалности, които интегрират познания, умения и пълномощия от разнообразни научни области. Тези компании имат своето място при построяването на инженерите на бъдещето, тъй като и в медицината, и в превоза, и в просветителната система, и в обществения бранш са потребни инженери с цифрова и ИТ подготовка. Представете си единствено служителя на реда на бъдещето, когато множеството закононарушения ще бъдат цифрови. Съвсем несъмнено е, че проверяващите органи на бъдещето следва да имат инженерна подготовка в региона на киберзащитата, киберразследването и киберсигурността. Представете си по какъв начин би се направила роботизирана здравна интервенция, в случай че няма инженер по телемедицина, чийто пиедестал сигурно е цифровата подготвеност и готовност. Примерите могат да бъдат доста и те все по-осезаемо ще ни затвърждават тезата, че софтуерни водачи като " Хуауей " имат своето място и роля в изгражданите от университетите инженерни фрагменти. Гордеем се с извънредно необятната си партньорска мрежа Проф. Даниела Тодорова - ректор на Висшето транспортно учебно заведение
Проф. доктор Даниела Тодорова е ректор на Висшето транспортно учебно заведение " Тодор Каблешков " от месец декември, 2016 година Тя е първата жена ректор на едно от най-старите висше механически учебни заведения в България. Почетен професор на Ningbo University of Technology, гр. Нинбо, Китай.Преподавател в катедра " Икономика и счетоводство в превоза " към факултет Транспортен мениджмънт на ВТУ " Тодор Каблешков ", както и в редица задгранични университети.Има над 140 изявления в региона на: Транспортната политика; Икономиката на транспорта; Инвестиционната политика на железопътния транспорт; Устойчивото развиване на транспорта; Анализа на разноските и изгодите на инфраструктурни проекти; Ценообразуването на транспортната услуга, Бизнес планирането, Управлението на капиталови планове и Публично-частно партньорство.Член на екипи при създаването и осъществяването на над 25 научноизследователски национални и европейски планове. Проф. Даниела Тодорова – ректор на Висшето транспортно учебно заведение, и Тери Ли – общоприет управител на " Хуауей България " Реклама Транспортът и осведомителните и информационни технологии са все по-свързани и от ден на ден свързват хората. Ще ни разкажете ли по какъв начин това се случва във Висше транспортно учебно заведение " Тодор Каблешков "?
- Тази връзка непроменяемо и неизбежно съществува на доста равнища във всички типове превоз. В сухоземния, за който във ВТУ " Тодор Каблешков " се образоват експерти, е на процедура невероятно действието както на железопътния, по този начин и на автомобилния транспорт без съществуването на развити осведомителни, информационни и осигурителни системи, които да подсигуряват безпрепятственото и безвредно напредване на хора и товари. Такива са да вземем за пример системите за ръководство на пътния трафик, системите за информация на пасажерите в действително време, системи за видеонаблоюдение на гари и спирки, системите за следене местонахождението на транспортните средства и доста други. Дотолкова е невероятно да водим естествен живот без тях, че ги одобряваме за даденост и даже не се замисляме да вземем за пример по какъв начин се ръководят светофарите, по какъв начин се изготвят разписанията на публичния превоз, по какъв начин се разминават влаковете.

Обучителният развой в нашия университет също дължи високата си успеваемост на осведомителните технологии - разполагаме със система за онлайн образование, образователните материали по всички дисциплини са налични в електронен формат, връзката сред студентите и преподавателите отвън образователните занятия е съвсем напълно интернет опосредствана.
Има ли в България благоприятни условия студентите да получават познания и на практика умения и отвън университетите, да се допрян до същинския свят?
- Разбира се! Не просто има такива благоприятни условия, а и няма различен метод с изключение на връзката с действителния бизнес, студентите да се научат да ползват на процедура наученото в университета. Висшето транспортно учебно заведение се гордее с извънредно необятната си партньорска мрежа, която интензивно взаимодейства със студентите и им дава разнообразни благоприятни условия - стажантски и стипендиантски стратегии, посредством кариерния ни център - непосредствено предложение на свободни работни позиции, присъединяване на представители на предприятия в образователни развой с висока степен на ангажираност, без значение дали приказваме за еднократно проведени прояви, или като хонорувани преподаватели. Тази връзка е скъпа и ни разрешава да кажем, че на процедура няма безработни наши ученици, а доста от нашите студенти стартират работа по специалността си още преди да са приключили образованието си.
Съвсем неотдавна подписахте меморандум за съдействие с огромна софтуерна компания - " Хуауей Технолоджис България ". Разкажете ни повече за това.
- Преди всичко, това партньорство излъчва към студентите, а и към цялата общност, няколко доста значими послания. Първо, то е още едно удостоверение за неразрушимата връзка обучение - бизнес - просвета. Второ, израз е на нашата грижа студентите да имат допир до " същинския свят ", и то в лицето на една от най-големите високотехнологични компании в света. И трето, считам, че установяването на партньорски връзки способства за издигането престижа и обществения облик и на двете страни.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР