Христо Стоичков с любопитни разкрития за треньорската си кариера. В

...
Христо Стоичков с любопитни разкрития за треньорската си кариера. В
Коментари Харесай

Христо Стоичков разкри защо никога повече няма да бъде треньор


Христо Стоичков с любопитни разкрития за треньорската си кариера. В изявление за испанския " Апелативен съд " Камата показа за какво не счита в никакъв случай повече да седне на скамейката.

" Не ми липсва треньорската пейка. Преживях няколко странни неща, които допряха сърцето ми. Не можех да разреша името ми да бъде опетнено от футбола. Ето за какво взех решение да се махна. В последна сметка постоянно съм се борил за страната си, за " Барселона ". И идват хора, които не са от моя спорт, с цел да ми кажат какво би трябвало да направя, това и това - печелиш мач, губиш мач.... Това не работи при мен. Така пробваха да работят, когато бях в " Селта ". Двама президенти беседват по телефона. Ако печеля, в случай че изгубя... Затова си помислих - вървете по дяволите всички. Същото нещо ми се случи и в Южна Африка. В последния мач, в случай че биехме, ставахме първенци. Президентът влезе в съблекалнята и стартира да приказва на някакъв различен език, който даже не разбирах. Накрая загубихме мача и шампионата. Същото ми се случи и в националния тим на България... И името ми не е опетнено ", сподели футболната ни легенда.
Снимка: БГНЕС

" Приемам, че бях нападателен на терена, само че когато ми допрян сърцето с сходни интриги, не мога да ги претърпявам ", добави Камата.

" Повече не. Може да работя в офис като състезателен шеф, да работя за децата, нещо във ФИФА или УЕФА, само че треньор повече не ", безапелационен е Стоичков.

През 2004 година Стоичков стана селекционер на националния тим, само че след доста кавги се отхвърля през 2007 година и става треньор на " Селта " Виго, където се задържа 6 месеца.
Снимка: БГНЕС

В интервала 2009 - 2010 година е треньор на " Мамелъди Съндаунс " в ЮАР, като извежда тима до 2-о място в шампионата.

През 2012 година поема " Литекс ", а през лятото на 2013-а за малко е отпред на ЦСКА.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР