Христо Стоичков направи символична първа копка на новия спортен комплекс,

...
Христо Стоичков направи символична първа копка на новия спортен комплекс,
Коментари Харесай

Христо Стоичков направи първа копка на спортен комплекс за 7...

Христо Стоичков направи алегорична първа копка на новия състезателен комплекс, който следва да се построи в двора сред двете езикови гимназии. Футболната легенда бе посрещната от кмета на града Здравко Димитров, заместникът му с сектор юношески действия и спорт Георги Титюков, президентът на ФК Марица Христо Христов и несъмнено кумът му Атанас Узунов, който е общински консултант. Особен нюанс на церемонията придаваха децата от футболната академия на родния отбор на Стоичков, облечени в клубните цветове жълто и синьо. Присъстваха и доста жители.



Както " Марица " заяви, спортният комплекс е на стойност 7 млн. лв.. Финансирането е обезпечено от общинския бюджет, сподели преди дни Георги Титюков. Учениците ще имат 8 стадиони, в това число за волейбол, баскетбол, хандбал, тенис.



" Трябва да обръщаме внимание на спорта, с цел да може тези деца да порастват здрави. Във всяко учебно заведение би трябвало да има спортна база. Пожелавам триумф и безаварийно и бързо да се оправи строителят ”, кметът Здравко Димитров

Цялата поръчка за комплекса е за близо 7 млн. лв. с Данък добавена стойност, като компанията, която ще го построява е „ Мспорт Брос ” на някогашния баскетболист Николай Трайков. Фирмата има 120 дни да направи план и още 210 дни да изградят спортните обекти. Това е за първия стадий на плана, а вторият планува спортна зала, която ще е от югозападната страна на имота.

фотоси: Наташа Манева

 

 
 
 

 
 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР