Христо Шопов излиза от ареста с мярка подписка. Софийски районен

...
Христо Шопов излиза от ареста с мярка подписка. Софийски районен
Коментари Харесай

Съдът реши: Христо Шопов излиза от ареста срещу подписка

Христо Шопов излиза от ареста с мярка " подписка ". Софийски областен съд няма обосновано съмнение за осъществяване на действието. " Няма доказателства, че Шопов е насочвал оръжие ", стана ясно от днешното съвещание на въпросното дело, съобщи кореспондент на " Фокус ".

Няма и доказателства за вербални закани. Патриция Тийвс също изразявала само съмнение, че Шопов е държал револвер. Съдът сподели, че Тийвс е предоставила два записа от персоналния си мобилен телефон. Тези записи са прегледани при досъдебното произвеждане. На записите не е снимано, че Шопов държи револвер и не се чува да изрича репликата " Ще те убия (на англ. език) ".

Съдът уточни, че единственият предмет, който е потвърдено, че артистът е държал са връзка ключове. Съдът приема, че Шопов фактически е държал точно това - връзка ключове. По отношение на това, че Шопов е подпрял Тийвс на оградата и я блъснал, съдът съобщи, че би могло да има красноречиво съмнение, че това фактически е било по този начин. Има съдебно-медицинска експертиза, която споделя, че травматичните увреждания на Тийвс кореспондират с нощта на абсурда и удостоверяват показанията й.

Според съда няма заплаха Шопов да се укрие. Обстоятелството, че е обществена също обуславя извода за заплаха от укриване с какъвто и да било интензитет. Софийски областен съд уточни, че артистът е с чисто правосъдно минало. Съдът не се съгласи с аргумента на прокуратурата за " продължаващ спор ". Данните по досъдебното произвеждане сочели, че става въпрос за случаен спор.

Мариана Станишева също свидетелства, че са пренебрегнали Тийвс. Самата Патриция Тийвс не оповестява да е имала предишни пререкания с Шопов, споделиха още от съда. Тийвс е свидетелствала, че даже не са се поздравявали и не знаела, че Шопов приказва британски. Делото пред Софийски градски съд ще е в четвъртък от 10 ч.

Адвокатът на Христо Шопов Лулчева съобщи, че настояването за задържане под стража от Софийска районна прокуратура е безпричинно. Защитата показа епикриза за интервенция на Христо Шопов преди няколко месеца, която свидетелства за влошено здравословно положение.

Обвинението уточни, че плануваното наказване за деяниета е отнемане от независимост, има доказателства за авторството на действието от Шопов. Според прокуратурата има заплаха артистът да извърши наново закононарушение, тъй като спорът е от няколко години. " Фактът, че опасността е отправена с оръжие прави действието по-тежко ", акцентира обвнението.

Адвокат Лулчева беше безапелационна, че настояванията на прокуратурата са неоснователни. " Твърди се, че това било ескалация на предишен спор. Твърдяната потърпевша споделя че до тогава не е говорила с него (бел.ред Шопов) ", съобщи отбраната на Шопов. Адвокатът му уточни, че артистът е неосъждан и няма задоволително доказателства за осъществяване на действието.

Адвокат Лулчева сподели, че в първичните си показания Патриция Тийвс не приказва за съществуване на оръжие.

" Най-ценното доказанелство по делото са записите на свидетелката. Това са два звукови файла, от които се открива, че две дами се карат. Безспорно е, че Патриция Тийвс е чукала по прозорците им. На записа, с опрощение, е просташки спор, само че там самият Шопов знае, че е записван и приканва да се вике полиция "., сподели юрист Лулчева. В записите се чувало още, че Патриция Тийвс казвала, че Нова телевизия се интересува от тези записи и те ще бъдат добра реклама за техния наследник (бел. ред водещият на " Ергенът " Наум Шопов).

" Ако за " аз ще те убия " вкараха в ареста всички родители щяхме да сме в пандиза ", сподели юрист Лулчева. Според отбраната тежестта на действието, показана от прокуратурата не е реалистична.

" Моля ви да оставите без почитание настояването на прокуратурата ", приключи юрист Лулчева.

Христо Шопов не пожела да разяснява и се съгласи със своята отбрана.

Припомняме, че българският артист бе арестуван в четвъртък вечерта.  Стана ясно, че Шопов е имал три законни револвера , които са били конфискувани от вкъщи му поради закани и закани, потвърдиха публично от Министерство на вътрешните работи. 

В петък Софийска районна прокуратура го упрекна за закана за ликвидиране с револвер на жена в изискванията на продължавано закононарушение с две действия. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР