Христо Иванов отново постави условия, за да участва изобщо ДБ

...
Христо Иванов отново постави условия, за да участва изобщо ДБ
Коментари Харесай

Христо Иванов пак постави условия – третият мандат да не е при БСП


Христо Иванов още веднъж сложи условия, с цел да взе участие въобще Демократична България в договаряния за постоянен кабинет. На консултациите при президента през днешния ден той повтори, че партията му няма да поддържа държавно управление с мандата на Българска социалистическа партия. Също по този начин настоя Има Такъв Народ да се върнат в договарянията и да поддържат кабинет, макар че от партията на Слави Трифонов отдръпнаха проектокабинета си точно тъй като „ Демократична България “ отхвърлиха да го поддържат.

Ние сме поели явен ангажимент по тази тематика и той се базира на нашето предизборно съглашение. Не може да подкрепим държавно управление с мандат на Българска социалистическа партия. Партиите, отвън ГЕРБ и Движение за права и свободи, ги призоваваме да влезем в разговор и в договаряния, сподели Иванов на излизане от президенството.

Третият мандат е спешен и той ще почива на настройка, за която никой не е дал своя вот като такава. Той би трябвало да бъде фокусиран върху задания, които би трябвало да бъдат свършени в съответен интервал, уточни Иванов.

Важно е да има диалози, да има договаряния. Разчитаме, че здравият разсъдък, в случай че не незабавно, то би трябвало да стартира да работи. Ако изпуснем опцията за третия мандат, нас не ни е боязън от избори, сподели още съпредседателят на Демократична България.

" Демократична България " упорства за съставяне на постоянно държавно управление с третия мандат, което да изведе страната от идната " композиция от рецесии “, сподели Христо Иванов и акцентира, че без поддръжката на Има Такъв Народ " нищо няма да се получи ".

Президентът Румен Радев подсети при започване на срещата, че страната ни е изправена пред няколко рецесии обществена, икономическа, здравна рецесия и тази, обвързвана с нова мигрантска вълна - които " усилват залога " за третия мандат.

Вашата коалиция е деен фактор в разговора, в непрестанен контакт с другите партии. Въпросът ми е би трябвало ли да се промени нещо в метода при договарянията вътре в Народното събрание, тъй като остава третият мандат, който ни дели от това да имаме или нямаме държавно управление?, попита президентът.

" Поставихте пръста в раната ", отговори Христо Иванов. " Страната е изправена пред усложнена композиция от рецесии. Това постоянно дава резултат, който е непредсказуем. Всички би трябвало да осъзнаем отговорността и с третия мандат да компенсираме дефицитите на метода при първия мандат, да образуваме ръководство, което през зимните месеци да преведе страната през рецесиите, без да предизвикваме още едни избори ".

" Важно е ние – 4-те партии без ГЕРБ и Движение за права и свободи, да се опитаме с третия манадт да си научим урока и да създадем малко ръководство за първа помощ на страната при всички тези провокации. С диалог може да се откри такава формула. Трябва да употребяваме третия мандат като спешен и да произведем резултат. Ключовият детайл е готовността на сътрудниците от Има Такъв Народ да влязат още веднъж в договарянията, без това няма по какъв начин да стане ", съобщи Христо Иванов.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР