Христо Иванов от ДБ оцени, че срещата с ГЕРБ и

...
Христо Иванов от ДБ оцени, че срещата с ГЕРБ и
Коментари Харесай

Христо Иванов: Служебният кабинет трябва да имат нов формат

Христо Иванов от Демократична България оцени, че срещата с ГЕРБ и Движение за права и свободи за конституционните промени е приключила „ с висока степен на единодушие за правосъдната промяна в нейния парламентарен аспект “.

И той, като представителите на Движение за права и свободи уточни, че посоката е по ограничение пълномощията на основния прокурор, преформатиране на Висш съдебен съвет, написа „ 24 часа “.

„ Да забележим спомагателни хрумвания за преформатиране на служебния кабинет и да въведем самостоятелна конституционна тъжба – това са задачите “, разгласи съпредседателят на Демократична България.

Той обаче призна и за съществуването на „ противоречиви моменти “, които ще се чистят в конституционната комисия. Очаква се промяната да започва до десетина дни.

„ В конституционната комисия ще лансираме експертни фигури, които не носят някаква огромна политическа натовареност “, добави Иванов.

Това, което се разбра през вчерашния ден е, че не може всички проблеми в страната да се решат с един диалог, съобщи Кирил Петков в отговор на въпрос какво се случва с взаимоотношенията им в ГЕРБ, поради гнева на Бойко Борисов от вчерашния ден.

„ Трябва да създадем общата ни просвета да бъде ежеседмична среща. Ако този разговор, го институционализираме по този метод, ще имаме доста по-добри резултати “, съобщи съпредседателят на Политическа партия.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР