Християндемократическият съюз на Меркел, Християнсоциалният съюз и Германска социалдемократическа партия

...
Християндемократическият съюз на Меркел, Християнсоциалният съюз и Германска социалдемократическа партия
Коментари Харесай

Меркел похвали България в Берлин

Християндемократическият съюз на Меркел, Християнсоциалният съюз и Германска социалдемократическа партия подписаха съдружното съглашение за основаването на ново държавно управление.

По този мотив на конференция в Берлин Меркел отговори на въпроси на публицисти от цяла Европа и особено поздрави България за напъните й да възстановява връзките в източносредиземноморския район и инициирането на среща с турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

" Поздравявам България за това, че се ангажира за намаляването на напрежението в района, България се ангажира и за положителните връзки със страните от Западните Балкани, в които огромна роля играе и Турция. Важно е да останем в подготвеност да водим диалози и да не крием едни от други другите си отзиви, само че би трябвало да останем в разговор ", уточни Меркел.

По този мотив вторият в ГЕРБ Цветан Цветанов написа в персоналния си профил: " Водещата роля на България и напъните на премиера Бойко Борисов за Западните Балкани разумно получават висока оценка в Европа. Днешните думи на Ангела Меркел са следващото доказателство за това “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР