Християн Стоянов беше избран за Спортист номер 1 с увреждания

...
Християн Стоянов беше избран за Спортист номер 1 с увреждания
Коментари Харесай

Християн Стоянов пред bTV: Всяка капка пот си е заслужавала!

Християн Стоянов беше определен за Спортист номер 1 с увреждания за трета поредна година. 23-годишният лекоатлет заслужи това самопризнание, откакто стана сребърен медалист на 1500 м на параолимпийските игри в Токио.
Снимка: Reuters
" Спортист номер 1 за 2021 година е приз, който за мен демонстрира, че трудът, който съм положил по пътя към спечелването на този орден, е оценен. Показва ми, че си е заслужавала всяка капка пот и всеки ден, който е минал напълно в тренировки. Това е премия, която получавам за трети следващ път, трета поредна година, само че все пак считам, че не я заслужавам единствено аз.

Заслужава я и Ружди Ружди, който се показа през тази година не по-слабо от мен, а в противен случай, даже и по-добре. Тъй като той бе европейски първенец, а аз бях вицешампион. Но това е без значение. Тъй като знам, че както аз по този начин и той, както и всички останали спортисти в топ 10 на Спортист на годината са положили доста труд, с цел да завоюват тези олимпийски медали. Всеки един от тях заслужава да бъде тук, да бъде награден с подобен приз и всеки един от тях знае по какъв начин се печели ", сподели Християн във видео за bTV.

В кариерата си Стоянов има международна и европейска купа в шампионати за спортисти с увреждания, вицешампион е на европейското състезание от тази година, а в Рио де Жанейро през 2016-а записва седмо място.

А нашето особено празнично шампионско видео с послания от всички основни настоящи лица за България от олимпийските игри в Токио и останалите спортни герои на страната ни, гледайте в среднощ на 31 декември единствено по bTV!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР