Христина Вучкова и нейните съотборнички от Имоко Волей Конеляно не

...
Христина Вучкова и нейните съотборнички от Имоко Волей Конеляно не
Коментари Харесай

Вакъфбанк завоюва пета Шампионска лига! Разочарованието е за Имоко и Вучкова

Христина Вучкова и нейните съотборнички от Имоко Волей Конеляно не съумяха да завоюват Шампионската лига по волейбол. В дуела за купата в Любляна италианският тим загуби с 1:3 (22:25, 21:25, 25:23, 21:25) против Вакъфбанк Истанбул след 123 минути.

Турският гранд отстъпваше в нахлуване против Имоко Волей, само че позволи по-малко неточности в съпоставяне със своя съперник и се поздрави с краен триумф.

Българската националка Вучкова влизаше на полето за малко като запаса и не означи точков актив. Паола Егону осъществя 39 точки в интерес на италианския първенец, който загуби трети край в най-престижния клубен шампионат.

Габриела Гимараеш се отличи с 23 точки за отбора от Истанбул, а първи арбитър на решителната среща беше българинът Ивайло Иванов.

„ Искам да поздравя Вакъфбанк за страхотната игра. Не ни превъзхождаха толкоз с игра, колкото душевен. Мислехме повече за тактичност, не се играе по този начин край. Имахме непотребни мисли. Това ни е последният мач в тази настройка. Почти никое момиче няма да остане. Това са едни страхотни спортисти и ми е мъчително, че не показахме това, което можем. Но единствено един побеждава и това, за жал, през днешния ден е Вакъфбанк “, съобщи Вучкова пред NOVA .

Вакъфбанк завоюва Шампионската лига общо за пети път в своята история и за първи след 2018 година.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР