Храносмилателната система на човека е сложен механизъм, който функционира по

...
Храносмилателната система на човека е сложен механизъм, който функционира по
Коментари Харесай

Ето какво категорично не бива да правите веднага след ядене

Храносмилателната система на индивида е комплициран механизъм, който действа по избран модел. Натоварваме го много постоянно, а вследствие на това му предизвикваме забележителна щета. Малцина от нас да вземем за пример се замислят дали вършат неточности в храненето си. Може да до вършиме несъзнателно. Ето за какво е добре да се срещнем с нещата, които не трябва да вършиме след обяд или вечеря.

Чай
Ако незабавно пиете чай след вечеря или обяд, помислете дали не вредите на тялото си? Не на вятъра споделят, че е по-добре да не се пие по време на хранене.
Причината се крие в това, че всяка течност по време на хранене понижава успеваемостта на стомашната секреция, понижава киселинността, което нарушава цялостния храносмилателен развой, като в същото време предизвика чувство за цялост на стомаха.
Малка чаша чай, изпита незабавно след хранене, предотвратява процеса на асимилация на желязо в организма.
Ако в действителност желаете да изпиете чаша чай, извършите го 20-30 минути преди обяд / вечеря. По този метод ще подготвите стомаха си за хранене, ще започнете метаболитните процеси.
Но най-добре е, в случай че чаят е сменен с лимонова вода. За хората, които не могат да си показват живота си без следобеден чай, по-добре да изчакате един час.

Сън
Ако незабавно си легнете няколко часа след вечеря, рисковете са, че ще се разсъните със стомашен дискомфорт и киселини. Когато човек легне след хранене, храносмилателните сокове навлизат в хранопровода от стомаха, което предизвика чувство за парене в гърлото.
Какво е вярно? В идеалния случай изчакайте най-малко 2 часа. И постоянно би трябвало да помните, че вечер би трябвало да се храните с леки артикули, с цел да не претоварвате тялото. Тогава на сутринта ще се разсъните радостни, в положително въодушевление и цялостни със сили.

Физическа интензивност
Тук всичко е просто - зависи от вас дали се занимавате с фитнес на цялостен или празен корем. Въпреки че спортистите знаят, че упражненията на цялостен корем може да доведат до гадене, хълцане, болежка в стомаха и други „ прищявки “ на храносмилателната система.
По-добре да не се яде 2 часа преди фитнес. Ако се пробвате да отслабнете, тогава след подготовка, изчакайте известно време преди да се храните. В този случай изберете протеинови храни или такива с постепенно освобождение на въглехидрати.

Пушене
Ако пушите незабавно след хранене, тогава храната се усвоява едва. А веществата, съдържащи се в никотина, вредят на чревните мускули и нарушават храносмилателния развой.
Ако не можете да се откажете от неприятен табиет, не забравяйте, че една цигара незабавно след ястие е двойна щета. Затова най-малко се пробвайте да издържите 20-30 минути, съжалете тялото си!
Първите признаци на кръвен съсирек, които не би трябвало да бъдат пренебрегнати

Вземане на гореща вана
Какво е толкоз неприятното ли? Топлата вода спомага за повишение на телесната температура и вследствие на това тялото форсира циркулацията на кръвта по цялото тяло, намалявайки я в стомаха. В резултат на това просто се нарушава храносмилането.

Плодове
Обикновено те се предлагат от диетолозите да се ядат преди обяд, с цел да стартират метаболитни процеси, с цел да приготвят стомаха. Веднага след хранене те са нездравословни. Киселини, съдържащи се в мандарини, киви, портокали и други, водят до ферментационни процеси в стомаха. Храната се усвоява дълго и имате болежка в стомаха.

Разходка
Често срещано е това неправилно разбиране - че бавното вървене след консумация на храна е от изгода за организма. Това не е правилно. Дори спокойното придвижване може да провокира освобождение на стомашна киселина в гърлото, което води до киселини. Изчакайте няколко часа след хранене.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР