Хранителните добавки стават все по-известни и използвани от мнозина. Но

...
Хранителните добавки стават все по-известни и използвани от мнозина. Но
Коментари Харесай

Ако хапвате ТЕЗИ храни, няма да се налага да ходите до аптека за добавки

Хранителните добавки стават все по-известни и употребявани от мнозина. Но в случай че се храним качествено и здравословно, можем да си набавим всички нужни ни витамини и минерали единствено от храните, които консумираме. По този метод и изгодите от тях ще са доста по-големи за здравето ни.Ако водим застоял метод на живот, храним се нездравословно и не си набираме качествени артикули, никои добавки няма да съумеят да ни оказват помощ. При подобен метод на живот витамините не могат да се усвоят напълно от тялото.

Нека забележим посредством потреблението на кои храни можем да си спестим питателните добавки от аптечната мрежа:

Фейхоа

Фейхоата може да не е толкоз прочут плод измежду нас, само че пък е извънредно богат на витамини – С, В, Р, Е и други нужни на организма ни субстанции като йод, хром, калий, силиций, флавоноиди и други Този плод има противовъзпалително, противогъбично, антимикробно и антиоксидантно деяние и е чудесна естествена добавка.
Храни, които могат да ви оказват помощ при мигрена
Мигрената  е доста неприятно и нежелано събитие, което ненадейно може да ни връхлети и да се отървем много мъчно от нея. Ако постоянно...
Прочети повече
Червени боровинки

Вероятно доста от нас са чували от бабите си какъв брой потребни са алените боровинки и това е самата истина. Те са доста подобаващи изключително при появили се инфекции, свързани с пикочните пътища и имат прочистващо свойство. Други органи, на които въздействат добре, са сърцето, стомаха, кръвоносните съдове, укрепват имунитета и са доста подобаващи, в случай че се стремите да свалите някой различен непотребен кг. Богати са на витамините С и Е, полифеноли, антиоксиданти, мед, манган и други

Ленено семе

Лененото семе има най-голямото количество омега-3 мастни киселини спрямо останалите растителни храни. Добре е обаче да се накисне и смели добре преди да се употребява.

Слънчогледови семки
Храни, билки и подправки срещу стрес
Много хора обръщат внимание на обстоятелството, че стресът ги принуждава да дъвчат чипсове, да купуват бисквити, курабийки, сладки, които неизбеж...
Прочети повече
Слънчогледовите семки спомагат за подсилване на кръвоносните съдове, като по този метод ни защищават от болести, свързани със сърдечно-съдовата система. Те са потребни и за балансиране равнищата на кръвното налягане. Добър източник на допамин са, а друга тяхна изгода е, че вземат участие и в процесите против стареене. За да извлечете оптимални изгоди от тях, е целесъобразно да ги консумирате сурови или авансово накиснати във вода.

Сминдух

Сминдухът е доста потребен за намаление на неприятния холестерол, усъвършенства функционалността на храносмилателната система, както и се бори с разнообразни кожни възпаления. Други негови изгоди са, че спомага за съкращаване на менструалните болки, а и покачва либидото и при двата пола.

Овесена каша

Овесената каша е част от обичаните храни на всички спортисти. Тя забързва метаболизма, подтиква мозъчната функционалност, спомага за детоксикирането на организма и е измежду скъпите източници, от които можем да си набавим витамин В9.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР