Храните в Германия са по-евтини, защото там ДДС е 13,5%

...
Храните в Германия са по-евтини, защото там ДДС е 13,5%
Коментари Харесай

Производители предлагат 9% ДДС за храните

Храните в Германия са по-евтини, тъй като там Данък добавена стойност е 13,5% по-нисък, а енергийните разноски у нас и там са изравнени, разяснява в студиото на bTV млекопреработвателят Димитър Зоров.Според него в България производителите и преработвателите на млечни артикули са мощно обществено ориентирани, в чистия смисъл - донори.

да се подкрепи отглеждането на животни, тъй като то съвсем умира, фуражите нарастват. А едно говедовъдство се възвръща за 5 години. Производителите поемат огромна и съществена част от повишаването. Браншът е съвсем в невъзможност, добави Зоров.

Между България и Германия има друга продуктивност на труда. При нас приказваме за извънредно ниско продуктивност на труда. Нормата за облага в бързооборотните артикули наближава 0%. Бизнесът се декапитализира в резултата на повишени енергийни и транспортни разноски, както и от скъпите първични материали, съобщи и Мариана Кукушева от съюза на хлебарите и сладкарите.

И двамата са безапелационни, че секторите им имат нужсда от държавна помощ. Единият вид е посредством понижаване на Данък добавена стойност за храните с 9%. Европейски Съюз даде право на всяка страна суверенно да реши по какъв начин да действа с този налог, сподели Зоров.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР