Храните ли се здравословно? Знаете ли какво е детокс? Доста

...
Храните ли се здравословно? Знаете ли какво е детокс? Доста
Коментари Харесай

Детокс режимите - къде е истината за вредите и ползите?

Храните ли се здравословно? Знаете ли какво е детокс? Доста съвременни въпроси в последно време. Дали, обаче знаем, че от време на време в старанието си да бъдем задоволително съвременни и в хранителния си режим, можем съществено да навредим на здравето си? Оказва се, че детоксикиращите режими са колкото потребни, толкоз и не изключително безвредни. Нека разберем повече за тях и за това дали имаме незабавна потребност от детоксикация?

Какво е детоксикация и по какъв начин ни въздейства тя?

Детоксикацията е натурален развой за организма, който води до филтриране от отрови, метаболитни боклуци и свободни радикали. Нормално всяка клетка има метод да изхвърля отпадъците, а световно за това се грижат черния дроб и бъбреците. Тъй като тези естествени процеси са съществено затруднени поради метода ни на хранене, се постанова да помогнем на тялото посредством смяна точно в режима на хранене.

За избран интервал от време да ограничим приема на някои храни като месото, млякото, яйцата, хляба, захарта. Всички храни с неорганичен генезис, пакетираните, богатите на подправки, изключително сол. Благодарение на детокса ще се заредим с повече сила, ще се сдобием с по-свеж външен тип, с по-хубава и чиста кожа, ще „ заредим ” имунната си система. Твърди се даже, че някои нервни болести също могат да бъдат позитивно повлияни от това хранително филтриране. За сметка на нездравословната храна, би трябвало да наблегнем на зеленчуци и плодове, сокове, чайове и вода.

“Как обаче да разберем дали имаме потребност от детокс? ”

Постоянно увеличавате тежестта си, усещате отичане и тежест
Усещате корема си непрестанно издут и ви е тежко даже от най-малкото нещо, което хапнете? Определено имате повече от нужното количество отрови в организма си, които ви предизвикват хормонален дисбаланс и общо-взето - въртите се в обаян кръг. Храносмилането ви не е вярно и колкото и да се пробвате да изгорите калориите посредством фитнес, в последна сметка ще разберете, че първо би трябвало да „ изгорите ” част от храната в менюто си.

Често се простудявате
Лято е, а вие ходите непрекъснато хремави. Избягвате да ядете сладолед, тъй като постоянно ви боли гърлото. Ако по принцип, това не е слабото ви място, време е за филтриране. Честите настинки са признак на намален имунитет, който е изцяло евентуално да се дължи на прекален банкет на токсини- глутенови и млечни артикули, наситени мазнини.



Страдате от бодърствуване
Оказва се, че интервалът сред 1 и 3ч нощем е „ предопределен ” за изхвърляне на отпадъците. Будите ли се по това време? Трудно ли ви е да заспите в този период? Ако отговорът е позитивен, помислете за насъбраните отрови. И още нещо- тъкмо това е и времето, в което не трябва да похапвате. Това е истински стрес за организма, който тъкмо в този момент се пробва да обезврежда токсините. Среднощните „ закуски ” са безусловно неразрешени, в случай че желаете да имате обикновено тегло и чисти органи.

Имате неприятен мирис, само че здрави зъби
Бял език и неприятен мирис са едни от сигурните признаци на погрешно действие на организма ви. Дъхът ни не трябва да се усеща, с изключение на, в случай че не сме похапвали нещо пикантно и мощно ароматно. Ако, обаче усещате, че дъхът ви е извънредно противен, изключително заран, преди още да сте измили зъбите си, това е сигурен знак, че би трябвало да си обърнете внимание.

Мъчи ви запек
Обърнете му внимание, в случай че ви е в действителност чест „ сателит ”. Той също е симптом за „ замърсяване ” на стомаха и червата. А най-лошото е, че „ посредством ” на него продължавате да трупате отрови в тялото си. Запекът може да е причина и за честата ви отмалялост и даже главоболие.

С какво могат да ни навредят детоксикиращите стратегии?

Основният аргумент на учените е убеждението, че човешкото тяло има идеална система за детоксикация. Оказва се, че тя е безусловно задоволителна, в случай че не й пречим и сме задоволително рационални и не прекаляваме с нездравословните храни, алкохола и цигарите. Гладуването, пречистването с вълшебни тинктури и режими са закъснели процедури, на които подлагаме принудително организма си, откакто към този момент сме го задръстили с токсини.

“Затова е по-добре просто да съблюдаваме избрани хранителни привички и да се движим повече, в сравнение с да се подлагаме на крайности и стрес. ”

Често една сериозна детоксикираща стратегия, фактически се явява същинско изтезание и голям стрес за тялото ни. Да пием единствено чайове в продължение на дни или да ядем по две ябълки може да е детокс, който ще срине тотално имунната ни система. Доказано е, че един детокс ще натовари в допълнение черния дроб, в случай че този орган по принцип към този момент страда от някакво заболяване или е бил съществено натоварван.

При аритмия на сърцето, ниско кръвно налягане, след прекарано заболяване, при гастрит и язва, както и когато времето е доста студено, детоксът е безусловно противопоказен. Бременните и кърмещите дами също не трябва да се „ възползват ” от него, тъй като в единия случай бебето има потребност от мощна храна, а в другия – токсините могат да бъдат изхвърлени чрез кърмата. Най-противопоказен е детоксът без консултация със експерт. И през зимата - при намален имунитет

Детоксите са доста типове, според от това, което приемате и продължителността им. След еднодневен детокс може да хапвате всичко, само че въпреки всичко се старайте да не прекалявате. След няколко дневен, обаче, би трябвало наложително да предприемете зареждане и да спазвате доколкото е допустимо дадените ви рекомендации. Особено внимавайте с мазнините и солта.



Съюзници на детокс-режимите

Вода - най-малко 8-10 чаши на ден, само че съгласно персоналната консумация. Чecтoтo ypиниpaнe щe пoмoгнe зa отличното пpoмивaнe нa opгaнизмa.

Зелен чай - изключително мощен антиоксидант и натурален детоксикатор.

Пресни и чисти плодове и зеленчуци. Краставиците и зелето са храни, помагащи ни да изхвърлим токсините. Краставиците спомагат за повишение на равнището на хидратация на организма, което е изключително значимо в това начинание. Зелето с изключение на, че също е с високо наличие на фибри и вода, има и едни изключително скъпи съединения, наречени глюĸoзинoлaти, ĸoитo са причина за по-лесното oтcтpaнявaнe нa вpeднитe тoĸcини.

Джинджифил, куркума, канела, девесил - подправки, за които би трябвало да се сещаме постоянно, когато имаме потребност да освежим телата си.

Прясно изцедени сокове, изключително целесъобразни са зеленолистните в комбинации с кълнове.

Засилена, само че не прекомерна физическа активност. Част от естествения механизъм за пречистване е отделянето на отрови посредством потта. Не подценявайте това и умерено можете да се поизпотите с 30 минутно тичане или йога.

Ако се храним уравновесено, разнообразно и интелигентно, надали по-късно ще имаме потребност от жестоки режими. Когато обаче ви се наложи да прибегнете до тях, не ги продължавайте доста във времето, имайте поради самостоятелното си здравословно положение и прочетете задоволително по тематиката. За да сме здрави, би трябвало да сме рационални. Винаги.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР