Храненето на кучето е ключов момент за неговото доброто здраве

...
Храненето на кучето е ключов момент за неговото доброто здраве
Коментари Харесай

Какво трябва да е менюто на едно куче

Храненето на кучето е основен миг за неговото положителното здраве и самочувствие и по тази причина е значимо да обръщате изключително внимание на рациона на домашния ви любим и да го храните разнообразно. Питомеца ви би трябвало да получава дружно с храната всички нужни хранителни субстанции, витамини, минерали и микроелементи, защото в противоположен случай може да се развият редица рискови болести.

Нека забележим с какво не би трябвало и с какво би трябвало да храните кучето.

Въпреки че действително разнообразни породи кучета са всеядни, то това надалеч не значи че можете да ги храните с всичко. Към неразрешените храни за кучета спадат:

- сладките храни;

- броколи;

- бобови култури;

- мазни храни;

- пържени храни;

- консерви;

- сурова риба;

- макарони;

- бял самун.

Изборът за хранене на кучето е от фундаментално значение. Ако се спрете на сухите храни, тогава действително не се постанова да мислите за това дали кучето ви получава всички нужни микроелементи, витамини, минерали и хранителни субстанции. Имайте поради обаче, че при избора ви би трябвало да се съобразите с самостоятелните потребности на породата и възрастта на кучето ви.

 Хранене на кучето

Ако обаче се спрете да естественото хранене на кучето, тогава би трябвало да обръщате изключително внимание на съответните артикули, както и на количеството им, защото в противоположен случай кучето ви може да не получава всички значими субстанции, което да окаже отрицателно въздействие на здравето на питомеца ви. Количеството на храненията се разграничава в другата възраст, а точно:

- до 2 месеца - 6 пъти на ден;

- от 2 до 4 месеца - 5 пъти дневно;

- от 4 до 6 месеца - 4 пъти на ден;

- от 6 до 10 месеца - 3 пъти дневно;

- от 10 месеца - 2 пъти дневно.

Към потребната натурална храна за кучетата можем да включим:

- месо и карантии;

- риба;

- млечни продукти;

- зърнени храни и трици;

- зеленчуци и плодове.

Менюто на кучето би трябвало да се сформира в сходство с главните му потребности и потребности. Не би трябвало да вършиме чести промени, като е по-добре диетата да се състои от познатите ви храни. Натуралното хранене би трябвало да съдържа:

- месни артикули - 50-70%;

- зърнени храни и култури - 15-40%;

- зеленчуци и плодове - 15-25%;

- мазнини - до 1%.

Има доста разногласия към правилата на храненето на домашните любимци. Някои ветеринари са за готовите сухи храни, други са изрично срещу тях. Как да храните кучето си избирате сами вие, само че би трябвало да помните, че естественото хранене би трябвало да е постоянно разнообразно и уравновесено.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР