Хранене:Зимата може да изисква увеличено количество храна за домашните любимци,

...
Хранене:Зимата може да изисква увеличено количество храна за домашните любимци,
Коментари Харесай

ТЕ ГОВОРЯТ – Епизод 18: Как да се грижим правилно за домашните ни любимци през студените зимни месеци

Хранене:

Зимата може да изисква увеличено количество храна за домашните любимци, защото те би трябвало да произведат повече сила, с цел да поддържат топлината на тялото си. Обмислете да измененията диетата им, като добавите спомагателни калории. Подкрепете ги с храна, богата на протеини и витамини.

Облекло:

При ниските температури някои породи кучета и котки изпитват усложнения в поддържането на топлота. Разгледайте опцията за обличане на вашия домакински любим с подобаващи дрехи. Това е изключително значимо за по-малките или по-старите животни.

Вода:

Постарайте се постоянно да предоставяте задоволително прясна вода. Зимните месеци могат да бъдат сухи и студени, което може да докара до дехидратация. Проверявайте постоянно водния съд и го поддържайте изчистен.

Разходки и физическа интензивност:

Необичайните метеорологични условия през зимата могат да лимитират интензивността на домашните любимци. Въпреки това, е значимо да поддържаме физическата интензивност. Премислете разходките, удължавайки ги с по-кратки, само че постоянно. Игра с топки или играчки вкъщи може също да даде физическа стимулация.

Защита от мраз и влага:

При градуси под нулата, осигурете уместно място за вашите домашни любимци, където да се укрият от студа и влагата. Уверете се, че спалното им място е изсъхнало и топло. Избягвайте дълги интервали на излагане на мраз и влага, изключително при пороци от сняг или дъжд.

Проверка на здравето:

През студените месеци деликатно следете за промени в държанието на вашия домакински любим. Забележите ли съмнителни признаци, консултирайте се с ветеринарен доктор. Защитете ги от студените ветрове и поддържайте тяхното здраве под надзор.

Грижата за домашните любимци през студените месеци изисква внимание и отдаденост. С вярната грижа, те могат да изживеят зимата здрави и щастливи. Приемайте зимата като опция да подкрепите връзката си с вашите домашни другари и да ги извършите удобни през студените дни.

Целият диалог с доктор Малена Богдановачуйте в звуковияфайл.

Любопитни и невероятни обстоятелства за животните
Със своята цена 16 000 $, палмовото какаду се подрежда измежду най-скъпите животни в света. Оперението му е оцветено в черно или опушено сиво, като на бузите си има алено леке, което трансформира цвета си, когато птицата е разчувствана, а на главата си има огромен гребен.А знаете ли кое е най-скъпото насекомо в света? Едва ли допускате, само че това е бръмбарът рогач. Най-скъпият образец от този тип е дълъг повече от 7 см и е продаден за сумата от 89 000 $ в Токио.Сред котките най-скъпия тип е ашератата, която е и най-рядко срещаната порода котки. Цената на представителите на породата, която наподобява на дребен леопард, доближава 125 000 $. Тя е получена вследствие на кръстосването на африкански сервал с домашна и азиатска леопардова котка.Най-скъпата аквариумна рибка пък в света е бялата аруана. Белият ѝ цвят се дължи на рядка генетична разновидност. Акварист от Сингапур е получил предложение от 400 000 $ за неговата бяла аруана, само че го е отказал, с аргумента че не се продава.Черно-бялата крава Миси, от породата холщайн (най-високо млечната порода) е най-скъпата крава, купувана е за 1 200 000 долараНай-скъпото купувано куче е от породата тибетски мастиф, а цената, която е дал китайски милионер за него е 1 516 819 $.А най-скъпият кон е продаден за впечатляващата цена от 16 000 000 $ през 2006 година Това, което го прави толкоз скъп е родословното му дърво и скоростта му от 9.8 секунди за една осма от милята.

И на край на следващия ни епизод на „ Те приказват “, още веднъж ви призоваваме - тъкмо в този момент е идеалният миг да планирате посещаване при кучетата от Общинския подслон в Пловдив, да се запознаете онлайн с тях, да ги разноските, или просто да поиграете с тях и да им занесете лакомства, и в случай че решите – да дадете дом и семейство на някой от страхотните жители на приюта.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР