Храната от столовата на Спортното училище в Пловдив е годна

...
Храната от столовата на Спортното училище в Пловдив е годна
Коментари Харесай

Стомашен вирус пратил в болница учениците от Спортното в Пловдив

Храната от столовата на Спортното учебно заведение в Пловдив е годна и чиста откъм микроорганизми. Това са удостоверили многочислените проби, направени от Българската организация по сигурност на храните, съобщи пред „ 24 часа “ шефът на пловдивския клон доктор Иван Шиков.

Преди седмица 65 деца и двама преподаватели се оплакаха от стомашно разстройство, болки в корема, главоболие. От тях 15 бяха настанени в Инфекциозна клиника и в началото се говореше за хранително натравяне.

Всички проучвания сочат, че продуктите в столовата на учебното заведение и сготвената храна, която са консумирали учениците, са безвредни ", удостовери доктор Шиков. Пробите, осъществени в Референтната лаборатория в София за находка на норовирус и ентеротоксини,  също са негативни.

Според медици учениците са били повалени от стомашно-чревен вирус, който върлува.

„ Омаломощава те за ден и половина. Напълно си инвалид и обезводнен “, изясни доктор, който самият е прекарал заболяването.

„ От първия миг нито един път не съм загатнала думата „ хранително отравяне “, а приказвам за стомашно неразположение “, разяснява директорката на Спортното учебно заведение Ружка Генова. На нея също са докладвали, че пробите от питателните артикули са негативни.

„ Всички деца се върнаха на учебно заведение “, сподели още директорката. Столовата обаче продължава да бъде затворена, защото трябвало да се изпълнят до дъно всички наставления.

„ Изкарахме кошмарни дни с доста терзания. Но положителната вест е, че повода не е при нас “, добави още госпожа Генова.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР