Храмът на централните варненски гробища ще бъде ремонтиран със 110

...
Храмът на централните варненски гробища ще бъде ремонтиран със 110
Коментари Харесай

Църкви и болници ще се ремонтират с общински пари

Храмът на централните варненски гробища ще бъде ремонтиран със 110 хиляди лева, предоставени от общинските компании „ Обреди ” и „ Пазари ”, които обичайно регистрират най-висока облага за предходната година. Това реши през днешния ден комисията по бюджет и финанси към общинския съвет в отговор на молба за поддръжка от Варненската и Великопреславска митрополия. С друго свое решение съветниците отпуснаха от бюджета 35,5 хиляди лева за ремонт на арменската черква и на арменското учебно заведение във Варна.

С 350 хиляди лева ще разполага Многопрофилната болница за интензивно лекуване „ Св. Анна ”, където следва ремонт на фасадата на хирургичния блок. Други 100 хиляди лева бяха гласувани за лазерна инсталация за лекуване на бъбречни камъни. Съветниците от бюджетната комисия обаче се разминаха в мнението си за това по какъв начин да се реагира при повредата на рентгеновия уред в ДКЦ ”Св. Иван Рилски ” в регион Аспарухово. Според изследванията на шефа доктор Людмил Цветков ремонтът на остарелия уред възлиза на 79 хиляди лева, пазаруване на уред втора употреба би коствал 88 хиляди лева, а нов – над 300 хиляди евро. До дни експерти ще преценят разновидностите, с цел да бъде взето съответно решение на идната в четвъртък сесия на общинския съвет.

С напомнянето, че на варненския общински съвет футболен тим не му би трябвало, бюджетната комисия удовлетвори настояването на ФК ”Спартак 1918 ” за 250 хиляди лева От управлението се аргументираха с разноски за наем на терени, съдийски такси, средства за подготвителни лагери и други „ Виждаме резултати, детските обединения усилват числеността си, клубът следващата година влиза в „ Б ” група, след привършване на ремонта на главната база имат късмет да привлекат и рекламодатели ”, разяснява ръководителят на общинския съвет Тодор Балабанов и прикани сътрудниците си да гласоподават средствата за прехрана на клуба.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР