Хотелите у нас ще повишат цените от Нова година, показва

...
Хотелите у нас ще повишат цените от Нова година, показва
Коментари Харесай

Очаква се сериозен скок в цените на хотелите веднага след празниците

Хотелите у нас ще покачат цените от Нова година, демонстрира анкета на Българската асоциация на експертите в мениджмънта на хотели (БАПМХ).

Според нея 80% от интервюираните показват, че в околните месеци ще са принудени да покачат цените, като половината считат да ги вдигнат с сред 10 и 20% за нощувка, а 40 на 100 възнамеряват нарастване под 10 на 100.

Според 14% това се постанова поради въвеждането на наложителен документ при посещаване на ресторант, спа център и за проведени събития.

Липсата на работна ръка  продължава да е един от най-сериозните проблеми както за градските, по този начин и за ваканционните и спа хотелите. Най-силен е гладът за изпълнителски фрагменти - камериери, сервитьори, бармани.

Докато при започване на година всеки втори притежател на хотел посочваше, че има  сериозна липса на личен състав, то в този момент, в края на годината, техният дял скача на над 80%, декларират от БАПМХ.

Броят на младите, подготвени да стартират работа или да получат обучение в тази област, понижава прогресивно и скоро доста хотели ще се окажат в неспособност да работят, показват от асоциацията на хотелските мениджъри.

Тенденцията е световна и през последните 2-3 години във от ден на ден хотелски издания и събития на Запад се разяснява навлизането на роботи в хотелите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР