Хотелиерите все повече инвестират в обновяване на базата и различни

...
Хотелиерите все повече инвестират в обновяване на базата и различни
Коментари Харесай

Ето как родните хотелиери привличат туристи

Хотелиерите от ден на ден влагат в възобновяване въз основата и разнообразни нововъведения, с цел да бъдат разнообразни и да притеглят туристи, сподели през днешния ден ръководителят на Варненската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Павлин Косев. По думите му се оборудват и доста зали за конгресен туризъм.

През последните години профилът на гостите в региона на Варна се трансформира и идват по-заможни хора, добави Косев. Според него гостите търсят баланс сред цена и качество, взискателни са и постоянно дават оценки в интернет за базата, в която отсядат.

За сезон 2020 Косев уточни, че е прекомерно рано да се разяснява, само че към този момент има ранни записвания. По думите му упованията са да се запазят равнищата на гостите от Полша, Франция и Румъния. Според Косев наклонността през последните години е туристите да вършат сами резервациите си и да разчитат от ден на ден на електронни платформи, а не на туроператорски компании. Той добави, че практиката хотелиерите да вършат огромни отстъпки при ранни записвания към този момент няма да бъде толкоз всеобща.

Пътуваме към този момент по-малко

Павлин Косев разяснява трендовете в сектора при откриването на третото издание на ревюто "Туризъм Експо дестинация Варна ", което стартира през днешния ден в Двореца на културата и спорта. Във форума вземат участие близо 100 български и интернационалните компании. Според Косев тази година ревюто е ориентирано към най-модерните цифрови решения за бранша. По думите му една от нововъведенията е ориентирана към издигане на сигурността на стаите в хотелите на ново ниво посредством отваряне на вратите с пръстов отпечатък на госта, а не с магнитна карта или ключ.

Дворецът на културата и спорта като една от емблемите на града също се стреми да работи интензивно за реализацията на плана Варна да стане дестинация за четири сезона, добави неговият изпълнителен шеф Минко Христов. По думите му следва построяването на паркинг с подземни равнища, който ще разполага с 350 места. Строежът ще стартира през 2020 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР