Хотелиери на прехода попадат и в третия списък на НОИ

...
Хотелиери на прехода попадат и в третия списък на НОИ
Коментари Харесай

Лудогорец пак липсва от схемата 60/40, вестник Труд ще получи дотации

Хотелиери на прехода попадат и в третия лист на Национален осигурителен институт на получателите на държавни субсидии по схемата 60/40, откри инспекция на Mediapool. И в този лист обаче липсва футболният клуб " Лудогорец " на братята Кирил и Георги Домусчиеви, който се надяваше да вземе 111 000 лева от страната, с цел да ги подари за храна на нуждаещите се в Лудогорието.

По схемата 60/40 държавният бюджет заплаща 60% от заплатата и осигуровките на чиновниците във компании, потърпевши от Covid-19, за опазване на заетостта за период от най-малко три месеца след привършване на подпомагането.

Футболни клубове

След като финансовият министър " посъветва " футболните клубове да не желаят средства по схемата 60/40, " Лудогорец " изненадващо остана отвън утвърдените сдружения към този момент цяла седмица. От Агенцията по заетостта не желаят да афишират компаниите, на които отхвърлят помощ, а от футболния клуб не дадоха отговор на въпросите на Mediapool какво е станало с кандидатурата им. За сметка на това помощ от страната ще получи футболен клуб " Ботев " (Враца) – 33 956 лева за 41 работещи.

Медии, юристи, ПР организации
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР