Хосвитал АД не е единствената пловдивска фирма с издадено разрешително

...
Хосвитал АД не е единствената пловдивска фирма с издадено разрешително
Коментари Харесай

Возят биологичните отпадъци в столицата

„ Хосвитал ” АД не е единствената пловдивска компания с издадено позволение за превозване на биологични боклуци. Но тя обслужва двете най-големи лечебни заведения на територията на града - УМБАЛ " Пловдив " и УМБАЛ " Свети Георги ". Нещо повече, през последната година компанията е единствен претендент за публичните поръчки и на двете лечебни заведения.

В УМБАЛ " Пловдив " общата цена за услугата „ Приемане, превозване и неутрализиране на боклуци, генерирани от активността на болничното заведение ” е малко над 57 000 лв.. Срещу тази сума сдружението ще обработва няколко типа характерен боклук - от телесни елементи и органи, банки за кръв и кръвни артикули до медикаменти. Най-скъпото перо по плановете на болничното заведение са отпадъците, чието събиране и транспортиране е обект на специфични условия с оглед попречване на инфекции. Прогнозно те ще костват малко над 44 000 лв. годишно.

В „ Свети Георги ” поръчката е с предмет " Товарене и превозване на генерираните от активността на болничното заведение рискови и неопасни боклуци ", избрани по кодове с две обособени позиции. „ Хосвитал ” поема и двете, излиза наяве от отчета на комисията, заседавала в средата на предходната година.

„ Хосвитал ” е основана през 2008 година, а огромното конкурентно преимущество е, че има лична автоклавна апаратура на Околовръстния път край Прослав. Голяма част от медицинския боклук обаче се кара към Инсинератора в София със особено оборудвани коли. Там отиват основно биологичния боклук и медикаментите с изминал период на валидност. Фирмата има позволение да работи и с боклуци от ветеринарната медицина. Дъщерното сдружение -Витал запас ЕООД пък е лицензирано за разделно събиране на боклуци. „ Хосвитал ” взе участие и в консорциум КМД - Хосвитал ДЗЗД, където държи 95%. Управител на сдружението е Владимир Симеонов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР