Хормоните могат да бъдат регулирани и чрез натурални варианти, които

...
Хормоните могат да бъдат регулирани и чрез натурални варианти, които
Коментари Харесай

Естествените методи с билки, чрез които можем да регулираме хормоните

Хормоните могат да бъдат контролирани и посредством натурални разновидности, които са по-безвредни, само че също и ефикасни. 

Ето някои билки, които ще оказват помощ в тези обстановки:

1. Семена от нигела

Тези семена, извличани от цветовете, имат тип фитонутриент (тимохинон) и са богати на антиоксиданти. Регулират инсулина, тестостерона и хормоните на щитовидната жлеза и оказват помощ в интервалите на менопауза. Те могат да бъдат прибавяне към самун и салати и имат хуабв мирис.

2. Ашваганда

Ашваганда или индийски женшен, е вечнозелен шубрак, който може да бъде одобряван като чай или добавки и се счита, че оказва помощ превъзмогването на напрежението, контролирайки равнищата на кортизол. Също по този начин въздейства на инсулина и репродуктивните хормони, както и се употребява при оценка на щитовидната жлеза. Важно е да се означи, че не се предлага при бременни и кърмещи, както и при хората с автоимунни болести.
Силна кашлица? Ето с кои чайове ще я преборите!
Кашлицата е нещо в действителност доста неприятно. Най-често е един от признаците на простуда или грип и може да съпровожда болести като бр...

3. Корен от черен кохош

Може да приемате корен от черен кохош под формата на таблетки и като чай и доста известна билка и добавка, която се употребява за подкрепяне на менструални проблеми, предменструален синдром и признаци на менопауза.

Той би могъл да работи като фитоестроген, който работи сходно на хормона естроген, когато се приема в огромни дози.

4. Витекс

Плодовете на растението Витекс са билкова добавка, която нормално се предлага като капсули.
Това са билките, които поддържат сърцето крепко
Здравословната диета е първата стъпка към по-здраво сърце. Именно по тази причина е значимо да включим в менюто си повече зеленчуци, плодове, фасул,...

Често се комбинира с други билки и се предлага като средство за лекуване на признаците на менопаузата и подкрепяне на репродуктивното здраве на дамите.

Тя е способна също да намали и равнищата на пролактин в кръвта, които когато са нараснали, се свързват с Постановление на Министерски съвет. 

5. Майоран

Билка, която съдържа биоактивни растителни съединения като флавоноиди и фенолни киселини и чаят ѝ е обвързван с намаляването на равнищата на инсулин и контролиране на кръвната захар. Билката възстановява и равнищата на естрадиол - хормон, създаван от яйчниците.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР