Хормоналният дисбаланс е проблем, с който се сблъскват много жени.

...
Хормоналният дисбаланс е проблем, с който се сблъскват много жени.
Коментари Харесай

Хормоналният дисбаланс води до редица проблеми със здравето

Хормоналният дисбаланс е проблем, с който се сблъскват доста дами.

Могат да зародят проблеми с тежестта, косата, храносмилателната система и ставите.

Следните признаци демонстрират появяването на хормонален дисбаланс.

Качване на килограми
Ако заради стрес или по друга причина надбъбречните жлези усилят производството на хормона кортизол, тогава тежестта се усилва без значение от диетите и физическата интензивност. В резултат на това количеството инсулин се усилва, което от своя страна се отразява на равнището на захарта и предизвика възприятието на апетит.

Освен това, кортизолът води до струпване на мазнини по корема. Обобщавайки, можем да кажем, че високото равнище на кортизол е главната причина за сърдечните болести, безсънието, косопада и неприятното въодушевление.

Косопад
Наличието в женското тяло на хормона дихидротестостерон (DHT) е причина за косопада. Дори най-ниските равнища на DHT съставляват сериозен проблем. При високо равнище на този хормон при мъжете също може да се появи косопад.

Обилно потене
Потенето може да възникне вследствие на дисбаланс на хормоните по време на менопаузата или непълен серотонин.

Болки в ставите хронична отмалялост
Ако даже след дълъг и спокоен сън се чувствате изтощени и претрупани, би трябвало да обърнете внимание на кортизола. Този хормон на напрежението непрекъснато ви държи в положение на противодействие и вследствие на това води до чувство за отмалялост.

Втората причина за несъразмерното изпотяване е високото равнище на хормона TSH. По предписание нарасналото произвеждане на тиреостимулиращ хормон е разследване от хипотиреоидизъм на щитовидната жлеза.

Неустоимо предпочитание за сладко
Ако щитовидната жлеза е в положение на хипоактивност, поражда съвсем неустоимо предпочитание за сладко.

Друга причина е претоварването на надбъбречните жлези, които създават огромно количество от хормона на напрежението, което провокира мощен вкус.

Лошо въодушевление
Прекомерният TSH е разследване от неправилната работа на щитовидната жлеза. С натрупването на този хормон настроението ви се утежнява, появяват се безпокойствие и нервност.

Безсъние и нарушаване на съня
Страничен резултат на менопаузата е безсънието, което от своя страна предизвика редица други проблеми в организма. Учените познават 10 хормона, производството на които се въздейства от недоспиването. Резултатът – висок вкус, психологични разстройства.

Безсънието или неспокойният сън при мъжете могат да бъдат свързани с ниските равнища на тестостерона.

Храносмилателна система
При незадоволителното количество на гастрин и холецистокинин храната постепенно се трансформира в потребни молекули, което води до болежка, запек, диария и други болести на стомашно-чревния тракт.

В случай, че се следят един или повече от горните признаци, би трябвало да се консултирате с доктор и да си извършите съответните проби. Хормоналният дисбаланс може да се контролира със следното домашно средство.

Необходими съставки:
вода – 200 мл
моркови – 1 бр.
целина – 1 филиз
краставица (може да се размени с ябълка) – 1 бр.
лимонен сок – 1 с. л.
куркума – 1 ч.л.

Вижте още: Истински шедьовър – това е най-красивата пещера в света

Поставете всички съставки в блендер и разбъркайте. Консумирайте чаша лековит сок всеки ден и бъдете здрави!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР