Хората вече не издържат. На протестите имаше представители на различни

...
Хората вече не издържат. На протестите имаше представители на различни
Коментари Харесай

Пламен Димитров за ниските заплати: Хората вече не издържат

" Хората към този момент не устоят. На митингите имаше представители на разнообразни групи. Депутати от основни парламентарни групи поддържаха 2/3 от нашите претенции, малко над 220 млн. лв. за заплати . В началото на седмицата ще се срещнем с техни специалисти ".

Това сподели пред президентът на КНСБ Пламен Димитров.

И акцентира още веднъж, че пари могат да се вземат от финансовите разноски , които, по думите му, са повишени:

" 8,2 милиарда лв. финансови разноски са планувани в бюджет, който се приема на 1 август . Към 1 април финансовата стратегия е изпълнена на 1,8 милиарда лв.. Кой естествен човек може да намерения, че в идващите пет месеца могат да бъдат изхарчени към 6,5 милиарда лв.? Или ще бъдат изхарчени урбулешката, или няма да бъдат изхарчени . Затова считаме, че 500 млн. лв. от тях могат да останат. Този буфер е доста явен. Вторият буфер е издръжката на системите, където има едни 200 млн. лв. ".

В предаването " Неделя 150 " Димитров уточни, че синдикатите не желаят нещо непостижимо на фона на 74 милиарда лв. в Бюджет 2023 .

" Заплатите догонват, инфлацията е генерирана от външни фактори и от някои облаги , включително и в България, от браншове, които непремерено бяха или дофинансирани и подпомагани несъразмерно, или имаха геополитически благоприятни условия да осъществят свръхпечалби. Това дава подтик на инфлационните процеси в допълнение ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР