Хората в Цалапица не спират с протестите си, като тяхното

...
Хората в Цалапица не спират с протестите си, като тяхното
Коментари Харесай

Прокуратурата в Пловдив: Колата, с която е похитен Димитър от Цалапица, е на бащата на близнаците

Хората в Цалапица не стопират с митингите си, като тяхното искане е да се разкрие всичко към гибелта на 24-годишния Димитър Малинов.

Тази нощ имаше засилено полицейско наличие в Цалапица поради зародило напрежение нощес по време на митинга там.

На митинга се стигна до напрежение пред къщата на двамата близнаци, за които прокуратурата заяви, че са помогнали на килъра на Димитър.

Хората от Цалапица упорстват двете семейства - тази на помагачите близнаци и тази на обвинения за убийството, да бъдат изселени от селото. Снощи те обикаляха в Цалапица и стигнаха до къщата на близнаците, като скандираха " Убийци ". 

" Автомобилът, с който е отвлечен Димитър, е благосъстоятелност на бащата на близнаците. Установен е и му е осъществен оглед ", сподели пред окръжният прокурор на Пловдив Ваня Христова.

" За тези две лица (близнаците) е открито, че те са спомогнали причинителят на убийството да попречва неговата наказателна отговорност с укриването на натрупа, т.е., без авансово единодушие, техните дейности, са след осъществяването на убийството ", сподели още прокурор Христова.

" Едното от лицата е спомогнало за транспортиране на натрупа с лекия автомобил, а второто лице е осигурило кирки и лопати при изкопаване на дупка, в която да бъде положен натрупа ", добави Христова.

В момента 19-годишните близнаци са арестувани до 72 часа.

Тази вечер се чака нов митинг на жителите от село Цалапица.  

Жителите на селото дефинират Митко като добродушно и неконфликтно момче. 

Майката на момчето означи, че шест дни никой не е обърнал внимание на случая, а едвам на седмия ден трупът на Димитър бил открит.

Според прокуратурата претекстът за убийството е финансов. Обвиняем за закононарушението е 30-годишният Рангел Бизюрев, който се укрива в Германия, където живее татко му.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР