Хората в Северна Ирландия започват да трупат злато в последните

...
Хората в Северна Ирландия започват да трупат злато в последните
Коментари Харесай

Северна Ирландия е обзета от златна треска преди Brexit

Хората в Северна Ирландия стартират да натрупат злато в последните месеци, защото страховете от излизане на Англия от Европейския съюз без договорка порастват.

Ирландската компания за предпазване на злато Merrion Vaults претърпява " златни времена ", защото клиентите й от Северна Ирландия се усилват със 70%. " През петте години, в които нашият трезор продава и съхранява злато, в никакъв случай не сме виждали такова търсене като настоящето ", споделя съоснователят на компанията Шеймъс Фейхи.

Сред клиентите, които желаят да изнесат златото си от Обединеното кралство и да го трансферират в Ирландия, има вложители, мениджъри на пенсионни фондове и дребни компании. Преместването на активите стартира доста преди скорошните предизвестия за Brexit от централната банка на Англия.

" Те имат вяра, че до момента в който има непоклатимост в английската стопанска система, вложенията в злато са най-сигурният вид ", изяснява Фейхи.

Инвестирането в благородния метал се смята за добър метод за отбрана против инфлацията, която може съществено да се усили, в случай че Англия напусне Европейския съюз без договорка, а цената на паунда се срине.

През ноември друга ирландска компания - GoldCore вкара златни трезори за институционални вложители и изрази упования Дъблин да съперничи на Лондон като желано място за предпазване на злато.

" Очакваме търсенето в Дъблин да надвиши това в Лондон по някое време през 2019 година, защото английските и ирландските клиенти се стремят да разпределят собствеността си в другите юрисдикции ", споделя изпълнителният шеф на GoldCore Стивън Флъд. Компанията отвори несъмнено вместилище за предпазване на злато в града.

Геополитическите опасности, като Brexit и ескалиращите търговски войни, подтикнаха разширението на офертите на GoldCore. Въпреки че вложителите по принцип са по-заинтересовани от златото след изборната победа на Доналд Тръмп, през октомври и ноември благородният метал регистрира първите месечни облаги от март.

Счита се, че упованията за продължаващо повишение на лихвите от страна на Федералния запас са повлияли отрицателно на търсенето на злато, което не заплаща лихви. Но скорошните забележки на ръководителя на Фед Джером Пауъл, който предложи централната банка да премисли тактиката си, допускат, че за благородния метал може да следва интервал на повишаване.

Goldmach Sachs съобщи предходната седмица, че златото ще се възползва от увеличеното търсене, в случай че икономическият растеж в Съединени американски щати се забави.

JPMorgan Chase посъветва вложителите да заобикалят обичайните безвредни убежища като златото, с цел да се смекчат резултата от геополитическото влияние. Вместо това, банката предлага да се насочат към $ или показатели, които мерят волатилността на фондовите пазари. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР