Хората в неравностойно положение не сме различни с нищо от

...
Хората в неравностойно положение не сме различни с нищо от
Коментари Харесай

Росен Карамфилов за вота на хората с увреждания: Това е някакво безумие, ад и унижение

Хората в неравностойно състояние не сме разнообразни с нищо от ходещите прави и здрави хора, нямаме по-различни права от тях. Трябва да сме измежду хората, да упражняваме гласа си измежду хората и да не сме отделени от тях. Това сподели писателят и стихотворец Росен Карамфилов в предаването " Денят на фокус " на Радио " Фокус ".  

Той акцентира, че доста от изборните секции не са пригодени за достъп на хора с увреждания: " Повечето от рампите са рискови. Стандартът за рампа няма нищо общо с построените ", уточни Карамфилов.  

Заявяването на преносима изборна кутия, с която хората в неравностойно състояние могат да гласоподават в домовете си, също е съпроводено с редица административни пречки, добави той.  

" Това е някакво безумство, което за нас като естествени български жители е просто пъкъл и оскърбление, което не знам докога ние като едно малко общество вътре в огромното общество ще поносим това нещо ", сподели Карамфилов.  

Той прикани всички български жители да упражнят правото си на глас, с цел да могат да се случат промени.

" България се намира на подобен кръстопът, че нямаме избор да не гласуваме. Бъдете справедливи, бъдете умни и мислете сами с главите си! ", прикани Карамфилов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР