Хората в континенталната част на Съединените щати ще станат свидетели

...
Хората в континенталната част на Съединените щати ще станат свидетели
Коментари Харесай

Как да гледате безопасно предстоящото слънчево затъмнение

Хората в континенталната част на Съединените щати ще станат очевидци на отчасти или цялостно слънчево затъмнение идващия месец, само че ще би трябвало да вземете защитни ограничения, с цел да избегнете пострадване на очите си.

На 8 април луната ще премине сред Земята и слънцето, блокирайки краткотрайно слънчевата светлина. По време на небесното подравняване следобедното небе ще потъмнее за малко време по пътека, необятна повече от 100 благи, която пресича Мексико, част от Съединени американски щати и дребна част от източна Канада.

Тези отвън този по този начин наименуван път на целокупност ще могат да видят отчасти слънчево затъмнение, като луната закрива единствено част от слънцето.

За да гледате спектакъла безвредно, можете да носите специфични очила или да изградите проектор с дупка. Но не се опитвайте да гледате затъмнението през елементарни слънчеви очила и не използвайте принадлежности като телескопи, с цел да го гледате — дори до момента в който носите подобаващи очила — в случай че не са оборудвани със специ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР