Хората в Газа описаха, че просят хляб, плащат 50 пъти

...
Хората в Газа описаха, че просят хляб, плащат 50 пъти
Коментари Харесай

Семейства в Газа просят хляб и ядат магарешко месо, докато помощта се бави

Хората в Газа описаха, че просят самун, заплащат 50 пъти повече от нормално за една консерва фасул и колят магарета, с цел да нахранят фамилиите си, защото камионите с хранителна помощ не съумяват да доближат до множеството елементи на бомбардираната палестинска територия, предава " Ройтерс ".

Хуманитарната работа на Организация на обединените нации OCHA съобщи в четвъртък, че лимитирано систематизиране на помощта се прави в региона на Рафах , покрай границата с Египет, където в този момент се счита, че живее съвсем половината от популацията на Газа от 2,3 милиона.

" В останалата част от линията Газа разпределянето на помощи значително е спряно заради интензивността на военните дейности и рестриктивните мерки за придвижване по основните пътища ", се споделя в известието.

" Помощ? Каква помощ? Чуваме за това, само че не го виждаме " , сподели Абдел-Азиз Мохамад, 55-годишен, разселен от град Газа, приютил фамилията си и още трима, общо към 30 души, в къщата на другари, които живеят по на юг.

" Имах огромна къща, два хладилника, цялостни с храна, ток и минерална вода. След два месеца тази война апелирам за няколко хляба ", сподели той по телефона.

" Това е гладна война. Те (Израел) ни изгониха от домовете ни, унищожиха ги и бизнеса ни и ни прогониха на юг, където можем или да бъдем убити от техните бомби, или просто да умрем от апетит. "

Ръководителят на организацията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци, UNRWA, сподели в четвъртък, с цел да вземат храна която изяждат незабавно.

В северната част на Газа, която понесе тежестта на военната атака на Израел по време на първата фаза на войната, сред 7 октомври и началото на примирието на 24 ноември, интензивните борби бяха обновени и п на 1 декември.

Юсеф Фарес, публицист от Джабалия на север, сподели, че съществени артикули като брашно в този момент са толкоз сложни за намиране, че цените са се повишили от 50 до 100 пъти спрямо преди войната.

Израел , и стартира като възмездие за, при която съгласно Израел са убити 1200 души и 240 души са били взети за заложници. Здравните управляващи в Газа споделят, че към, като 49 500 са ранени.
 Хуманитарните рецесии по света ще се задълбочат през 2024 година
Хуманитарните рецесии по света ще се задълбочат през 2024 година

До 300 милиона души набъбна броят на нуждаещите се от филантропична помощ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР