„Хората трябва да знаят, че нито кметът на общината, нито

...
„Хората трябва да знаят, че нито кметът на общината, нито
Коментари Харесай

Кметът на „Западен“ Димитър Колев: В „Прослав“ живеят към 60...

„ Хората би трябвало да знаят, че нито кметът на общината, нито районният кмет, нито Общината като цяло имат отношение към пасарелката. Това оборудване е напълно и 100 % благосъстоятелност на НКЖИ. Както би трябвало да поддържат релсите и шумоизолиращите стени, по този начин следва да поддържат и тази тяхна пасарелка. И тук става казусът. Хората звънят на нас, защото ние с най-пряк досег до тях, изпращат сигнали, а ние ги препращаме към НКЖИ “. Това сподели пред „ Марица “ кметът на регион „ Западен “ в Пловдив Димитър Колев във връзка проблема с неработещите асансьори на пасарелката в квартал „ Прослав “.

По думите му от НКЖИ непрекъснато акцентират някакви проблеми като причина асансьорите да не работят, в това число и вандализъм, което е постоянно срещано събитие там.



„ Сложиха видеонаблюдение, наблюдават да няма вандалски прояви. Работата е там, че ние от общината не може да похарчим и един лев за пасарелката, тъй като не е наше оборудване. Нямаме инструмент, с който да я ремонтираме. Това напълно е ангажимент на НКЖИ и аз ги моля да измислят някакъв нов метод на поддържане на тези асансьори, даже в случай че би трябвало да сменят самата кабина, в случай че е проблмна, в случай че би трябвало да сменят и компанията за поддръжката им. Това са неща, които са в техните ръце и би трябвало да помислят, тъй като кварталът е огромен, а пасарелката е единственото оборудване, по което се минава от едната страна в другата. Идеята е да няма произшествия, да не се пресичат линиите на нерегламентирани места, майките с колички и трудноподвижните хора да минават умерено, а не да се мъчат “, разяснява Димитър Колев.



От няколко дни на напълно изтърбушеният през август асансьор е посатвена защитна ограда, с цел да няма достъп до кабината. В момента тя наподобява на затворническа килия, а вътре има насъбрани отпадъци.

„ Надявам се в действителност да се намерения потози проблем и в последна сметка той да откри своето решение. При другата пасарелка, която е на „ Модър-Царевец “ няма сходни проблеми. Но при тази в „ Прослав “ в действителност има доста похищения. В началото спираха предпазителите, започнаха да чупят някакви неща. В последна сметка има начини за защита - има камери, в случай че е нужно да се наеме и жива защита. Нещо би трябвало да се измислии то напълно скоро, тъй като останалите хора нямат никаква виновност, че някой е чупил или че асансьорът се е развалил. Ние сме подготвени с каквото може да помогнем, стига да е в нашите пълномощия “, сподели още кметът на регион „ Западен “.

Колев прикани жалбите по посока на пасарелката да се изпращат до НКЖИ, като посочи, че общината и районното кметство не бягат от отговорност. „ Ние също желаеме да помогнем,но въпросът е, че се трансформираме в една пощенска кутия, която препредава сигнали. В последна сметка това е проблем на НКЖИ, както оборудванията на територията на града са наш проблем, хората изискват от нас и и ние намираме метод да ги решаваме “, разяснява Димитър Колев.

Районният кмет акцентира, че „ Прослав “ не е квартал с 300 или 500 души население, а с близо 6000. „ Проблемите с пасарелката са остаряла тематика и не знам за какво толкоз години от НКЖИ не измислиха нещо, с цел да ги разрешат. Надявам се този път, откакто жителите алармират и медиите проявят интерес, в действителност да се вземат нужните ограничения “, уточни Колев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР