„Хората трябва да решат дали им трябват бойци или просто

...
„Хората трябва да решат дали им трябват бойци или просто
Коментари Харесай

Арман Бабикян: Българите ще избират между бойци или лачените обувки

„ Хората би трябвало да решат дали им трябват бойци или просто хора с положително обучение, които са решили да вършат съвременна България. На мен персонално ми трябват и двете. Защото калта, в която сме затънали, е извънредно, извънредно дълбока и да, мафията е тук. Някой би трябвало да разчисти отвратителния буренак и блатото, в което сме затънали, с цел да могат минат добре излъсканите харвардски обувки и да построят новата стопанска система на знанието в България. Защото ние сме извънредно ретро. “ Това сподели в изявление за БНР Арман Бабикян от ИБГНИ.

В партийните си разбирания би трябвало да дотичаме до нещо по-модерно, посочи Бабикян. По думите му у нас дясното се възприема като фабриканти с цилиндри, а лявото – като небогати хора с цървулки, кърмещи деца.

„ Хайде да сложим мислено Крум Зарков от Сорбоната до тези две момчета (Кирил Петков и Асен Василев – бел. ред.) Че по какво се разграничават? “

Не съм оптимист, че боят с мафията е завършил, акцентира Арман Бабикян в предаването „ Неделя 150 “. Според него големите капитали на крадене могат да си създават „ по един Борисов годишно “.

„ Пинокио е дървено дребосъче, въпросът е кой е баща Карло. “

На въпрос дали не са прекалено много играчите на политическото поле с идентични послания към гласоподавателите и след апела на Мая Манолова за обединяване Арман Бабикян разяснява:

„ За мен обединяване колкото по-рано, толкоз по-добре. Миналата година на площада бяхме обединени. Никой не е питал Кирил Петков – извинявайте, вие от Харвард ли сте, когато му дават микрофона да приказва от трибуната, или сте от Йейл, да не би пък да сте от станфордските. Такъв диалог нямаше там. Не давахме думата на партийни секретари, с цел да могат всички да са дружно. “

Търсим обединяването повече от една година, заявява той.

„ Работехме с Асен и Кирил, до момента в който бяха министри. Това е действителността, останалото са лозунги. Досега за какво можехме да работим с тях? “

В конфигурацията, в която се намираме, удрянето с пестник по масата не работи и това се видя – кой ще е с юмрукът няма изключително значение, заключи Бабикян.

Според него е налице психически драматизъм в политиката и обществото – умеем да се сплотяваме към огромни наслади и огромни несгоди, а през останалото време – каквото се подреди.

„ По средата е това равното, наречено „ да забележим какво ще стане “. Не какво ще направя, а какво ще стане. Това би трябвало да променим. Това е това, гражданското, която би трябвало да бъде будно от самото начало. “

Очакванията на хората са общи и виновността я носим заедно, нищо че не сме получавали мандат, добави той.

От самото начало сме шарена група и ще ядем плесници, съобщи още Арман Бабикян.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР