Хората трябва да излязат и да протестират срещу високите цени

...
Хората трябва да излязат и да протестират срещу високите цени
Коментари Харесай

Динко Вълев: Увеличението на хляба е престъпление спрямо българите, само масова стачка може да помогне!

Хората би трябвало да излязат и да стачкуват против високите цени на насъщния, безапелационен е Динко 



" Българите към този момент изпадат в невъзможност и не знаят какво да вършат, тъй като нямат пари, даже и за самун. "

Това с тъга изрече Антон Радичев пред " България Днес ", който е прочут с ясно изразената си социална позиция по редица тематики. Повод за думите на артиста е не просто следващото нарастване на цените у нас, а новото повишаване на хляба, без който българите не сядат на масата.

От 1 юли цената на насъщния ще се увеличи с още 5-6 стотинки поради растежа на тол таксите, предизвестиха от Съюза на интернационалните превозвачи. Новината за това шокира мнозина българи, които и без друго мъчно покриват разноските си, тъй като въпреки да е освободен от Данък добавена стойност, хлябът непроменяемо върви нагоре.

" Не е обикновено хората в страната ни да изнемогват и да не могат да си купят самун. Солидарен съм с всички пенсионери ", съобщи звездата от " Оркестър без име ".

На друго мнение е фолкпевицата Валя.



" Колкото и да нарастне хлябът, в никакъв случай няма да стане половин милион. Хората ще продължат да си го купуват, тъй като насъщният е незаменима част от българската софра ", безапелационна е изпълнителката. По нейни думи хлябът е извънредно значим и би трябвало да участва в менюто на всеки човек, защото е богат на белтъчини.
 Валя Валя
" Аз самата лимитирам потреблението на хляба, с цел да подкрепям добра форма. Но все пак си закупувам от време на време, тъй като съм привикнала да го поставям на масата. Хората ще се лишат от други неща в магазина, само че от хляба в никакъв случай ", споделя Валя.

" Като няма самун, яжте пасти ". Това е мотото освен на френската кралица Мария Антоанета, само че и на артиста Енчо Данаилов, който няколко генерации българи познават като Бате Енчо. Емблематичният ефирен водещ разкри пред вестника, че повишението на цените у нас към този момент не му прави никакво усещане, защото това се случва непрекъснато. Именно поради това Бате Енчо се старае да бъде еластичен и когато не може да си разреши даден артикул, пробва от пазара нещо друго, само че сходно.
 Енчо Данаилов Енчо Данаилов


" Ще се оправя по някакъв метод с повишението на цените. Пенсионерите също са ясни, само че да му мислят студентите. С нарастването на хляба студентският сандвич също ще нарастне и на младежите ще им е по-трудно. А нали в децата залагаме бъдещето на България? Как да стане това, като вместо да залягат над учебниците, ще са принудени да работят, с цел да се изхранват ", пита се Бате Енчо.

Вместо да се чуди по какъв начин да се оправя с непрекъснатото повишаване на цените, Ловеца на бежанци Динко Вълев приканва хората да излязат на открито и да стачкуват.
 Динко Вълев Динко Вълев


" Само всеобща стачка може да помогне, с цел да ни чуе някой. Смешно е хлябът да нараства, при изискване че цената на зърното падна с 30 стотинки ", ядосва се Динко, който счита, че нарастването на насъщния е същинско закононарушение по отношение на българския народ.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР