Хората трябва да действат спокойно, да изберем тези, за които

...
Хората трябва да действат спокойно, да изберем тези, за които
Коментари Харесай

Мишо Константинов разцъка мандатите: По 70 за ПП-ДБ и ГЕРБ

„ Хората би трябвало да работят умерено, да изберем тези, за които сме решили да гласуваме. Демокрацията е обективна – за каквото гласуваме, това и получаваме ”. Това съобщи проф. Михаил Константинов, математик, някогашен зам.-председател на Централната изборна комисия и някогашен ръководител на Съвета на шефовете на „ Информационно обслужване ”. 

По негова прогноза ГЕРБ ще имат 70 мандата на вота от 2 април. „ След тях са ПП-ДБ също със 70 мандата. Движение за права и свободи е на трето място с 40 мандата – това ще бъде най-високото им достижение в целия либерален преход. „ Възраждане ” ще имат до 35 мандата. Българска социалистическа партия ще имат 20-25 мандата. От тук незабавно се вижда, че без една от двете първи партии ръководство не може да има ”, изясни по Нова тв Константинов.

Той изясни, че се чака малко повече гласоподаватели да отидат до урните. „ 3,2 млн. души гласоподаваха в България до април 2021 година След това три пъти подред гласоподаваха с по 600 000 по-малко – до октомври 2022 година Моята догадка е, че това понижаване на гласуването се дължи на машинния избор. Сега чакам още 200 - 300 000 гласа ”, каза Михаил Константинов.

Той пресметна, че втората групировка – ПП-ДБ са си отрязали пътя за коалиране. „ Или ние сме първи, или нищо, означиха те. В момента локалният избор е повода за всички политически дейности в България ”, изясни Константинов.

Председателят на Обществения съвет на ЦИК Цветелина Пенева прикани всички гласоподаватели да гласоподават умерено в изборния ден. До неделя в ЦИК чакат протокол за деяние при бомбени закани, сподели тя.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР