Хората със социална пенсия са най-ощетени в момента – те

...
Хората със социална пенсия са най-ощетени в момента – те
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Хората със социална пенсия са най-ощетени в момента

Хората със обществена пенсия са най-ощетени сега – те имат 38 лв. по-малко през януари. Ще ги дадат февруари, само че до тогава инфлацията ще го е изяла. Ще би трябвало да сложат и инфлационен коефициент. Това сподели някогашният ръководител на Народното събрание Мика Зайкова в „ Денят стартира с Георги Любенов “ по Българска национална телевизия.

Според нея пенсиите би трябвало да се преизчислят, да се вземе поради 2017, 2018 и 2019 година „ Хората, които си доплатиха стаж, с цел да получат цялостна пенсия, бяха лишени от нарастване за тези години от 1,35% “, уточни Зайкова.

По мотив КОВИД добавките за имунизиране Зайкова счита, че тази мярка не е сработила. „ Българинът е интелигентен човек и не се продава за 75 лв.. По-добре да има хубава осведомителна акция, хората да бъдат уверени, а не да бъдат лъгани със стотинки “, съобщи тя.

Зайкова уточни, че инфлацията надвишава растежа на Брутният вътрешен продукт, което значи непосредствено обедняване. „ Работещите небогати никой не ги счита. Хората с минимална заплата, които не получават нищо под масата, живеят извънредно оскъдно “, уточни финансистът.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР