Хората са вярвали, че Бог е създал черния кимион, за

...
Хората са вярвали, че Бог е създал черния кимион, за
Коментари Харесай

Тайната билка на Тутанкамон и Нефертити лекува всичко

Хората са вярвали, че Бог е основал черния кимион, с цел да излекува всичко, което мъчи хората. Археолози са намерили семена от черен кимион в разкопки, които датират от интервала на мезолита и неолита, което демонстрира, че черният кимион се е употребявал още преди 8000 години.

Египтологът Хауърд Картър открива измежду движимостите на Тутанкамон масло, което никой не знаел какво тъкмо е. Скоро излиза наяве, че това е масло от черен кимион. Фактът, че маслото от черен кимион е измежду нещата на Тутанкамон самичък по себе си приказва за неговата значимост. Самата Нефертити го е употребила, с цел да резервира своята хубост и младост.

Билката се е употребила в Древен Египет за възстановяване на храносмилането, справяне с настинки, главоболие, инфекции и зъбобол.

Растението е било известно и на римляните, които го наричали гръцки кориандър. Древногръцкият доктор Диоскоридис го употребявал като лек за зъбобол, главоболие и общи здравословни неразположения.

Черният кимион се употребява в източната медицина като средство за лекуване на най-различни здравословни проблеми и през днешния ден. Билката вирее в региона на Средиземно море, Азия, Арабския полуостров и Северна Африка.Над 200 проучвания са потвърдили, че семената от черен кимион са ефикасни при лекуването на болести, като алергии, ревматоиден артрит, алергичен ринит и астма.

Доказано е, че черният кимион пази сърцето ви, защото укрепва вътрешните стени на кръвоносните съдове и усъвършенства тяхната разтегливост. Поради това няма да имате проблеми с високо кръвно налягане.Семената оказват помощ за намаление на тревогата. При опит с 48 юноши доброволци било следено възстановяване на настроението след 4 седмици приемане на черен кимион.

Една от най-големите изгоди на билката е възобновяване на косата при косопад, защото укрепва корените. Маслото от черен кимион усъвършенства също растежа на косата и я защищава от прибързано побеляване. Включвано е и в състава на кремовете за попречване на бръчки.

В едно изследване на 20 възрастни доброволци е открито и възстановяване на вниманието и паметта след девет седмици банкет на черен кимион, написа zdrave.to
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР