Хората са все по-самотни, а броят на страдащите от депресия

...
Хората са все по-самотни, а броят на страдащите от депресия
Коментари Харесай

Как Instagram ни пречи да открием любовта

Хората са все по-самотни, а броят на страдащите от меланхолия пораства и още веднъж отговорни са обществените мрежи.

И не, повода не е просто това, че погледът ни е забит в телефона. Дори и да застанем лице в лице с нашата сродна душа, отново можем да пропуснем шанса си за връзка с тях… и за всичко можем да обвиним Instagram.

Според изследване на Кейт Голди, което ще бъде оповестено до края на тази година, доста огромна част от актуалното потомство страда от “Instagram дисморфия ”, поради безкрайните часове, прекарани в обществените медии.

 Как Instagram ни пречи да открием любовта

Подобен феномен се случва от доста години насам, още откогато бе първият взрив на пластичните интервенции. “Когато прекарваш време с другарка на твоите години, която си е направила интервенция, по-късно се поглеждаш в огледалото и забелязваш всички неща, които искаш, даже чувстваш, че би трябвало да промениш в себе си ”, споделя Голди.

В ерата на селфи филтрите, фотошопа и съвършените фрагменти непрекъснато виждаме минусите в себе си, както и в хората към нас. Това води освен до по-ниско самочувствие, което ни пречи да бъдем общителни, само че и ни прави по-взискателни към сътрудниците си. Всеки ни се коства прекомерно неперфектен, или другояче казано – прекомерно същински, и по този начин сме по-малко привлечени от който и да е евентуален сътрудник.

 Как Instagram ни пречи да открием любовта

“Интересна е физиологичната смяна, която се случва с нас. Сякаш непрекъснато мозъкът ни е пийнал. Засипването от хилядите красиви лица в Instagram провокира образна заблуда, която трансформира метода, по който гледаме на същинските неща в живота ни ”, добавя Кейт пред онлайн изданието Byrdie.

Най-плашещото е какъв брой бързо ни повлияват обществените мрежи. Само за 90 секунди красивите фотоси в Instagram провокират лъжливата реакция на мозъка, а резултатът продължава с часове. Но познайте – през тези няколко часа още веднъж сме погледнали какво сме изпуснали във фийда и колелото отново се завърта.

Единственият метод да се предпазим? Визуален детокс допустимо най-често – единствено като се отделим от света на съвършеното в обществените мрежи, можем да оценим същинското към нас.

Още по тематиката:

 

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР