Хората с високи доходи в Япония заедно имат най- голямото

...
Хората с високи доходи в Япония заедно имат най- голямото
Коментари Харесай

Китайските милионери настигат японските, очаква се скоро да ги задминат

Хората с високи приходи в Япония дружно имат най- огромното благосъстояние азиатско-тихоокеанския район, на стойност 7,7 трлн. $, само че китайските милионери наваксат разликата със съществени темпове, оповестява Bloomberg.

Богатството на китайските човеци с високи приходи набъбна с повече от 144% сред 2010 и 2017 година, достигайки 6.5 трлн. $, съгласно най-новия отчет за благосъстоянието в Азия и Тихия океан от консултантската компания Capgemini. За същият интервал темпът на напредък в Япония е към 87%.

 Снимка 392000
Източник:

Напоследък милионерите на Индия също забогатяват все по бързо. Богатството на най-заможните индийци се усилва с покрай 22% през 2017 година спрямо миналата година, което е най-бързият напредък в района през този интервал, съобщи Капеджини в сряда.

Значително нарастване има и в други азиатски стопански системи.

Индонезия означи голямо нарастване на общото благосъстояние на индивидите с високи приходи до 661 милиарда $ от 184 милиарда $ през 2016 година, само че Capgemini приписва скока на преизчисляването на данните от 2017 година, с цел да отрази резултата от данъчната прошка в страната 2016-17 година и по-добрата наличност на информация.

Богатството на милинерите от Южна Корея набъбна с общо 18%, което е вторият максимален растеж в района.

Хонг Конг има третия максимален растеж - 16,3%, основно с помощта на процъфтяващия пазар на недвижими парцели.

Сингапур се класира на шесто място, под Тайланд и Тайван, с 13% растеж на активите на HNWI.

Очаква се възходящата траектория на тренда за богатите в района да продължи. След като се удвои сред 2010 и 2017 година до 21,6 трлн. $, общият размер на благосъстояние, държан от супер богатите в Азия, се чака да се удвои още веднъж до 42 трилиона $ до 2025 година, споделят от Capgemini.

Миналата година благосъстоянието в Азиатско-тихоокеанския район способства с 41,4% от цялото ново благосъстояние акумулирано от индивидите с високи приходи в международен мащаб, оповестиха консултантите. Capgemini дефинира тези човеци като такива с капиталови активи на стойност над 1 милион $.

Въпреки провокациите като комерсиалната война със Съединени американски щати, Китай продължи да множи супер богатите си и на благосъстояние им тази година, счита Уилям Съливан, световния маркетинг шеф на Capgemini. " Това е вълнуващо време за Азия ", добави той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР