Хората с деца са по-щастливи от бездетните, но чак на

...
Хората с деца са по-щастливи от бездетните, но чак на
Коментари Харесай

Хората с деца са по-доволни, бездетните имат по-щастлива връзка

Хората с деца са по-щастливи от бездетните, само че чак на зрелост, когато наследниците към този момент са напуснали дома, заяви Си Ен Ен.

Учени от университета в Хайделберг изследваха по какъв начин децата се отразяват на психологичното здраве на хората над 50 години в 16 европейски страни. Те откриха, че родителите са по-щастливи, стига децата им да са се изнесли от вкъщи. Изследването е обхванало 55 000 души.

Големите деца способстват за щастието на родителите си основно с поддръжката, която им оказват. Те са също като буфер против стресиращи събития. Родителите не са и толкоз самотни.

" С намаляването на напрежението от балансирането на грижите за децата, работата и персоналния живот, когато хората остаряват и техните деца си тръгнат (от дома), значимостта на децата като осигуряващи грижи и обществени контакти стартира да господства ", сподели ръководителят на екипа Кристоф Бекер.

Децата, които остават да живеят с родителите си, обаче могат да се отразят зле на щастието им.

Резултатите от предходните проучвания по този въпрос обаче не са безапелационни. Според учени от Принстън и Стоуни Брук има " дребна разлика " в задоволството от живота на родителите и на хората без деца. Екип на Отворения университет в Англия обаче откри, че връзката на двойките без деца е по-щастлива, в сравнение с родителите, и те се стараят повече. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР