Хората продължават да се забавляват с вече навлезлите приложения с

...
Хората продължават да се забавляват с вече навлезлите приложения с
Коментари Харесай

Microsoft и Adobe създават свои TTI инструменти

Хората не престават да се забавляват с към този момент навлезлите приложения с изкуствен интелект, въпреки че нещата умерено могат да излязат от надзор и цели специалности са застрашени от това. Едни от най-интересните опити тук са така наречен TTI (text-to-speech) платформи, които ви разрешават посредством въвеждането на случаен текст да създавате за секунда картини и изображения, които биха лишили на някой художник или графичен дизайнер дни или седмици. Вече има задоволително сходни платформи, като да вземем за пример Picasso на Nvidia или DALL-E на OpenAI, същите, които показаха на всички нас ChatGPT. А в този момент в TTI пространството се появяват нови играчи със съществени упоритости: Microsoft и Adobe.

През тази седмица Microsoft разгласи, че стартират консолидираното на DALL-E в търсачката Bing и браузъра Edge чрез Bing Image Creator. Отделно от това, Adobe дадоха старта на личния си инструмент (в тестов вариант) за алгоритмично генериране на изображения с името Firefly.

Тези, които имат прелиминарен достъп до чата на Bing към този момент могат да употребяват генератора на изображения в неговия „ креативен “ режим. Инструментът работи сходно на сходните му, като въвеждането на фраза или поредност от изречения и натискането на бутон ще показа пред вас тъкмо това, което сте му задали. И сходно на DALL-E, Microsoft са сложили съответните ограничавания за избора на изречения, тъй че несъмнено наличие, като да речем подиуми с прекалено принуждение, не могат да бъдат пресъздавани. „ Чрез тези нововъведения и други, които предстоят задачата ни е да доставяме още по-реалистични прекарвания в Bing и Edge, което ще направи търсенето на отговори и проучването на Мрежата още по-интересно и занимателно “, споделя в блог обява корпоративният вицепрезидент основен маркетинг управител в Microsoft Юсуф Мехди. Тези, които имат достъп до новите благоприятни условия на Bing and Edge AI могат да употребяват генератора на изображения още в този момент или да го пробват с годен акаунт в Microsoft тук.

Що се отнася до Adobe, планът им Firefly е описван като семейство от генеративни AI модели за креативно изложение. Те са допълнение към наличните сега приложения на компанията и служат да покажат силата на логаритмите за генериране на художествени произведения. Планът на Adobe е да внедри Firefly в спектъра от приложения Creative Cloud, Document Cloud, Experience Cloud и Adobe Express. Представени са и два от пилотните планове тук. Първият е общоприета TTI платформа, сходна с DALL-E, а другата разрешава прибавянето на реалистични резултати към текст, сходно на WordArt. Освен генерирането на цялостни изображения, Adobe възнамеряват да вкарат разширени благоприятни условия посредством AI редакция на към този момент подготвени техни планове, основани чрез Photoshop или Illustrator. Всичко, което би трябвало да направи потребителят е да подбере зона или обект от даденото изображение, след което да вкара текст, описващ мечтаната от него смяна.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР