Хората под 30-годишна възраст преживяват чувства, еквиваленти на криза на

...
Хората под 30-годишна възраст преживяват чувства, еквиваленти на криза на
Коментари Харесай

Криза на средната възраст, но преди 30 г.: Защо младите са все по-нещастни?

Хората под 30-годишна възраст претърпяват усеща, еквиваленти на рецесия на междинната възраст в някои елементи на света. Това открива с ветовният отчет за щастието. За първи път тази година обаче той разделя данните по възрастови групи.

Средното благополучие на младежите понижава в целия Запад, откри изследването

Промяната измести Съединени американски щати от 20-те най-щастливи страни като цяло за първи път от началото на статистиката. Най-щастливи младежи пък живеят в Литва. Нейното население под 30 години оцени щастието си със приблизително 7,6 от 10.

На второ и трето място следват Израел и Сърбия.

За седем следващи години Финландия е преди всичко във връзка с щастието като цяло

Но в случай че се вземат поради единствено отговорите на младежите, страната се подрежда на седмо място.

„ Младите хора в Съединени американски щати и Канада изпитват неодобрение в необятен набор от области “, сподели редакторът на отчета доктор Лара Акнин. „ По-ниското благополучие, регистрирано от младите (под 30 години) в Съединените щати и Канада, е обвързвано с по-ниски равнища на задоволство от обществената поддръжка. Също по този начин по-ниско задоволство от изискванията на живот, по-голям стрес и безпокойствие, по-ниско доверие в държавното управление и по-високи усещания за корупция. “

Разглеждайки класирането като цяло, първите 10 страни остават съвсем същите, каквито бяха преди пандемията COVID-19. Финландия заема първото място, Дания е компактно след нея и всичките пет скандинавски страни са в топ 10.

В идващите 10 има по-голяма смяна, като някои страни от Източна Европа като Чехия, Литва и Словения се качват нагоре по скалата на щастието. Обединеното кралство приключва топ 20, следвано от Съединени американски щати на 23-то място, осем места по-надолу от предходната година.

Изследователите приписват спада в класацията на Съединени американски щати на спада в благосъстоянието на американците под 30 години

Сравнявайки поколенията, отчетът откри, че родените преди 1965 година са приблизително по-щастливи от тези, родени след 1980 година Разликата се усилва с придвижване на възрастта.

Докладът открива, че измежду милениалите рейтингът на щастието понижава с всяка година на възраст. Докато удовлетворението при бейби буумърите нараства с възрастта.

Професор Ян-Еманюел Де Нев, шеф на Оксфордския център за проучване на благосъстоянието и различен редактор на Световния отчет за щастието, сподели, че проучването би трябвало да е знак за паника у политиците.

„ Документирахме смущаващи спадове, изключително в Северна Америка и Западна Европа “, сподели той. „ Да мислим, че в някои елементи на света децата към този момент претърпяват еквивалента на рецесия на междинната възраст изисква незабавни политически дейности. “

Миика Макитало, основен изпълнителен шеф на HappyOrNot, финландска компания, която оказва помощ на бизнеса да мери удовлетвореността на клиентите, сподели, че триумфът на страната му се дължи на възприятието за публично доверие и здравословния баланс сред професионалния и персоналния живот

„ Работата е лимитирана до работно време и те обичат свободното си време, т.е. заниманията си, нещата, които вършат вечер – и годишните отпуски са четири-шест седмици – тъй че хората могат да прекарват времето си измежду природата, правейки неща, които им харесват “, изясни той.

Що се отнася до по-възрастното население, Дания оглавява класацията на щастието за тези на 60 и повече години, следвана от нормалните си северни съседи

Съединени американски щати са на 10-то място, а Англия на 20-то.

В най-населената нация в света, Индия, откривателите откриха, че колкото по-възрастен е човек, толкоз по-удовлетворен е от живота. В другия завършек на скалата, страните с най-нещастно население са Афганистан и Ливан във всички възрастови групи.

Докладът също по този начин откри:

В международен мащаб младите дами са най-щастливата група, макар че са с доста дребна разлика от мъжете
Разликата е най-голяма в Близкия изток и Северна Африка, където най-общо казано младите дами оповестяват за най-високи равнища на благополучие, най-много в Израел
Възрастните хора са най-щастливата група в Китай

Източник:BBC/Превод: SafeNews
Още вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР