Хората не са добре информирани по отношение на животните. Това

...
Хората не са добре информирани по отношение на животните. Това
Коментари Харесай

Експерт: Хората не са добре информирани по отношение на животните

Хората не са добре осведомени във връзка с животните. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Варна Мария Радулова, представител на неправителствена организация за отбрана на животните във Варна. По думите й постоянно жителите подават сигнал за нападателно животно, когато кучето лае.
" Но това не значи, че животното е нападателно. Дали обещано животно е нападателно или не може да бъде несъмнено само от експерт етолог. Хората не са осведомени, не са осведомени, което е доста тъпо. Дори не са осведомени със своите животни и отношението на техните животни към хората, просветително не са осведомени по какъв начин да отглеждат животните си. Много постоянно домашното куче, водено от своя собственик, стартира да ръмжи, да лае и да се нахвърля против друго животно. Имахме доста добра устременост за осведомяването на жителите, да създадем среща за тази експанзия и у хората, и у животните, която се е засилила заради това, че хората не са просветени. В другите страни има просветителни стратегии, само че тук няма, не се прави, никой не работи, даже и по програмата „ Кастрирай и върни “. По улиците постоянно ще има животни заради недобросъвестните жители ", съобщи Мария Радулова. Според нея при най-малкия сигнал за експанзия животните се прибират в приюта за кучета в Каменар, само че програмата „ Кастрирай и върни “ не работи.
" За решаването на казуса е нужно да работят освен неправителствените организации, само че и общините, медиите, с цел да може да има напредък в отношението към животните. Трябва да се работи взаимно ", добави Мария Радулова. Тя означи, че в централната част на града случаите на експанзия са по-малко, само че в крайните квартали обстановката е друга. Непрекъснато се получава информация за произшествия, свързани с принуждение над улични животни. Един от последните сигнали е за клошар, наранил животно, което по-късно се е нуждаело от ветеринарна помощ.
" За този, който не обича животните, те постоянно ще бъдат нападателни ", сподели още Мария Радулова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР