Хората не обръщат внимание на здравето на устата и зъбите

...
Хората не обръщат внимание на здравето на устата и зъбите
Коментари Харесай

Всеки трети човек в света забравя да си мие зъбите

Хората не обръщат внимание на здравето на устата и зъбите си, а стоматологичната хигиена е надолу в листата с цели . Това демонстрират последните изследвания, съгласно които всеки трети човек постоянно не помни да си мие зъбите.

Проучване, обхващащо 2 000 възрастни , демонстрира, че има променчив метод към хигиената на зъбите и че хората не вършат задоволително за здравето на зъбите и устата си.

Един от всеки 10 респондента декларира, че употребява дъвка вместо паста за зъби , а 80% са декларирали, че страдат или се борят с някои проблеми като сензитивност на зъбите (33%), кариес (32%) и кървене на венците (31%).

Здравословното положение на устата е ниско в предпочитания лист на респондентите, когато става дума за поддържане на здравословен метод на живот, диета, тегло и психологично здраве.

Само 9% от интервюираните считат, че въпросът е значим.

Шест от 10 респонденти декларират, че не обръщат задоволително внимание на хигиената на устната празнина, а 43% от тях настояват, че не знаят по какъв начин да поддържат хигиената на устата и зъбите си. -->

Специалистите в региона показват, че множеството проблеми, свързани с оралното здраве, могат да се предотвратят или понижат с ежедневната хигиена на устната празнина.

„ Когато става въпрос за орално здраве, множеството хора мислят за зъбите. Бактериите се намират и върху езика, бузите и небцето , тъй че те се нуждаят от сходно равнище на отбрана, както и за зъбите, с цел да се реализира здраве на цялата уста “, споделя стоматологът Милад Шадрух.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР