Хората напълняват в корема по много причини - някои от

...
Хората напълняват в корема по много причини - някои от
Коментари Харесай

Защо напълняваме в корема

Хората напълняват в корема по доста аргументи - някои от които сте в положение да измененията. Дори и най-тренираните измежду вас много постоянно мечтаят за мъчно постижимите плочки. Освен от естетична позиция, напълняването в тази област може да бъде и рисково за здравето. Първата стъпка в битката със затлъстяването е познаването на аргументите, които го провокират.

Генетични фактори. Гените имат забележителна роля за метода, по който наддавате и сваляте килограми. Това е генетично детерминирано по същия метод, както е съдбоносен и цветът на очите ви. В гените е заложена и информацията за разпределението на мастните натрупвания в тялото - нормално се натрупват неравномерно и в по-големи количества в някои области, в тази ситуация - в корема ви. Погледнете родителите си. Ако и техният физически тип прилича вид закръглено шкембенце, вероятността и вие да сте благоразположен е огромна.

Други фактори. Има и други аргументи да наддавате повече в коремната област. Стресът е една от тях, тъй като при него тялото отделя огромно количество кортизол, който е виновен за натрупването на мазнини в тази област. При дамите менопаузата може да бъде водеща причина за закръгленото коремче, заради другите равнища на хормоните в този интервал. Бавен метаболизъм, преклонна възраст, неприятно храносмилане, хормонални проблеми, непълноценно хранене и доста други аргументи могат да бъдат виновни за напълняването на корема ви.

Въпреки че всеки може да качва килограми в корема, нормално мъжете са по предразположени към този развой, заради високите равнища на хормона андроген, който е виновен за разпределението на мазнините към стомаха. Това довежда до постоянно срещаното бирено коремче, особено за мъжете на междинна възраст. Жените са по-склонни да наддават към ханша и бедрата, само че при менопаузата мазнините се преразпределят към корема. Хората от междинната и напредналата възраст са по-предразположени към този тип напълняване от младите.

 Защо напълняваме в корема

Има два вида мазнини, оказващи въздействие върху типа на корема. Това са подкожните и висцералните (органните) мазнини. Подкожните са тези, които имат отношение към външния ви тип и които толкоз желаете да редуцирате. Те имат изолираща функционалност и значима роля в тялото. Натрупаната мазнини в никакъв случай не е потребна за организма ви, само че въпреки всичко би трябвало да знаете, че е по-добре да имате остатък от подкожна лой, макар отрицателните естетични резултати, в сравнение с да имате увеличено количество висцерални мазнини, водещи до доста по-сериозни проблеми. Те усилват риска от сърдечно-съдови болести, метаболитни нарушавания, диабет вид 2, а при дамите - от рак на гърдата.

Ако чувствате, че сте наддали повече от нужното в коремната област, целесъобразно е да измененията малко метода си на живот. Отделете 30 минути дневно за умерено-интензивни извършения. Тренировките с тежести също са доста подобаващи за събаряне на мазнини в тази област. Обърнете внимание и на размера на порцията си, до момента в който се храните.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР