Хората на бившия зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов сред общинските

...
Хората на бившия зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов сред общинските
Коментари Харесай

ГЕРБ маха хората на Цветанов от Столична община

Хората на някогашния зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов измежду общинските съветници на ГЕРБ в София няма да бъдат в листите за локалния избор. Място измежду претендентите за новия СОС няма да има и за „ наследството от Софиянски “, заяви OFFNews.

Знаковите съветници Андрей Иванов, Орлин Алексиев и Орлин Иванов няма да бъдат повече в групата на ГЕРБ в СОС.

Бившият началник на Столичния общински съвет Андрей Иванов бе втори в кандидатската листа след кмета Йорданка Фандъкова през 2011 година, четири години по-късно влезе под № 14 листата. Междувременно – през 2012 година той подаде оставка като началник на СОС по персонални аргументи, откакто името му гръмна в медиите след разкрития на Яне Янев/РЗС/, че Иванов е придобил непозволено 60 парцела. Последва инспекция от Националната организация за приходите (НАП), която не сподели нарушавания. Срещу Иванов имаше и обвинявания, че е забавил връщането на собствеността на Общинска банка на общината. Иванов отхвърли. Сред свадите, в които бе забъркано името му, бяха и информации за лобизъм при състезания.

Срещу Андрей Иванов имаше голям брой медийни изявления и аз разбирам решението му да подаде оставка като ръководител на Столичния общински съвет, съобщи тогава кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя дефинира офанзивите като много съществени, а решението да се отдръпна като „ основателно “.

Орлин Иванов е някогашен консултант от ССД, след това стана самостоятелен, подкрепящ кмета Бойко Борисов. Сега е ръководител на непрекъснатата комисия по локално самоуправление и нормативна уредба и член на непрекъснатата комисия по финанси и бюджет.

През 2011 година вицепремиерът и вътрешен министър тогава Цветан Цветанов заяви пред медиите, че трима общински съветници от София, свързани с десни политически сили в предходния общински съвет, са поискали 500 000 евро рушвет от кандидат-президента на ГЕРБ Росен Плевнелиев. Това е станало преди локалните избори през 2007 година, когато Плевнелиев почнал процедура за отчуждаване и оценка на общински парцел в територията на план за бизнес парк, с който бил зает. С него са създали среща трима общински съветници, заемали значими позиции в общинския съвет. За тях мълчешком се знаеше, че това са брокерите в общинския съвет. Знаете, че до 2007 година Политическа партия ГЕРБ нямаше общински съветници”, описа Цветанов. Той добави, че с цел да бъдат решени проблемите на Плевнелиев тогава, тримата общински съветници са му поискали рушвет от 500 000 евро.

Кандидатът на Българска социалистическа партия за кмет на София и общински консултант на левицата по това време Георги Кадиев пък описа, че двама от общинските съветници, поискали рушвета, в този момент са общинари от групата на ГЕРБ. Той повтори думите на Цветанов и съобщи, че общинските съветници, поискали подкупа, са „ хора от така наречен група на брокерите в остарелия общински съвет до 2007 г.”.

Орлин Алексиев, който идва на работа в постройката на Московска 33 с защита, влиза в общинския съвет през 2007 година дружно с Борисов като кмет и Цветанов като негов заместител. Три поредни мандата е консултант, ръководител на непрекъснатата комисия по финанси и бюджет и член на тази по стопанска система и благосъстоятелност. Оглавява Съвета за ръководство на Специализирания общински приватизационен фонд от 2011 година От 2009 до 2011 година бе и началник на УС на НКЖИ. До 2018-а бе и представител на общината в общото заседание на Общинска банка.

Преди дни Алексиев разгласи пред 24 часа, че самичък е взел решението си да напусне политиката още преди месеци.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР