Хората, които управляват, те нямат никаква представа какво всъщност представлява

...
Хората, които управляват, те нямат никаква представа какво всъщност представлява
Коментари Харесай

Мирослав Ненков: Управляващите нямат никаква представа какво представлява здравеопазването

" Хората, които ръководят, те нямат никаква визия какво в действителност съставлява опазването на здравето - било в провинцията, било в страната. Защото тези - най-важните от тях, които взимат решенията, подвигат телефона и тяхната вуйна от село Омайниче - една кола за спешна помощ идва от София и я прибира в най-готината болница в София и я лекува, т.е. той няма визия вуйна му дали би трябвало да отиде първо при персоналния доктор, къде ще го откри, по какъв начин ще чака, той по какъв начин ще я изпрати в регионалната болница, там по какъв начин ще я посрещнат, каква ще й е заболяването и къде може да бъде излекувана. Този който взима решения, той си взема решение казуса с един телефон и за него здравната система работи идеално " Това сподели пред Българска национална телевизия доктор Мирослав Ненков – анестезиолог и някогашен здравен министър.
Болниците са доста като численост и кревати, въпросът обаче е по какъв начин е решен казусът с личния състав: като се разболеят трима лекари, болничното заведение би трябвало да се затвори. Отношението към медицинския личен състав - неприятен, прекрасен, хубав, тъп, ужасяващ, убийци - то идва от най-висше равнище и то не е от през вчерашния ден, сподели още специалистът.
" С такова отношение и финансова отплата на вложените старания и здраве, ще бъде по този начин. Проблемът няма да се позволява ще се усилва. Нашето общество, в случай че счита, че лекарският и сестринският труд е значим, то излъчвайки своите водачи, би могло да даде сигнал, този въпрос да бъде решен. Не единствено с пари. ", акцентира Ненков.
Очаквайте детайлности!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР