Хората, които ще получават минимална или максимална пенсия, е по-изгодно

...
Хората, които ще получават минимална или максимална пенсия, е по-изгодно
Коментари Харесай

Хората с пенсия до таван е по-добре да не преминават към държавно обществено осигуряване

 Хората, които ще получават минимална или оптималната пенсия, е по-изгодно да не трансферират партидата си от частния пенсионен фонд към държавното публично обезпечаване, съобщи някогашният обществен министър Бисер Петков, пред " БТВ ". 

Хората, които са се осигурявали на минималния приход, ще получават минималния размер на пенсията от 300 лв., а тези, чиято пенсия е изчислена покрай тавана от 1440 лв., имат интерес да получават пари то втори дирек, тъй като не могат да надвишават лимита от първия. И в двата случая тези хора ще получават допълнелни пари от универсалните фондове, изясни Петков. 

Пред избор са изправени хората сред тези два полюса и би трябвало да се осведомят добре, с цел да знаят по какъв начин да постъпят с вноските си в пенсионния си фонд, сподели някогашният обществен министър.

Вратата за прекосяване сред първия и втория дирек на пенсиите е отворена до 30 юни. Тогава е срокът за лицата, на които им остават по-малко от 5 години до периода за пенсиониране. А със законодателните промени това прекосяване сред двата разновидността е допустимо да става неведнъж досега на придобиване на право на пенсия, сподели Петков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР