Хората, които ще получат минимална пенсия или максималния размер -

...
Хората, които ще получат минимална пенсия или максималния размер -
Коментари Харесай

Хасан Адемов каза кога е добре парите за пенсия да стоят в частен фонд

Хората, които ще получат минимална пенсия или оптималния размер - в този момент 1440 лв., имат интерес да запазят парите си в частните фондове. Това съобщи доктор Хасан Адемов, народен представител от Движение за права и свободи и ръководител на комисията по труда и обществената политика в Народно събрание, по БНР.

Той изясни, че осигурявалите се с минимални вноски няма по какъв начин да чакат от първия дирек пенсия, друга от минималния размер от 300 лв..

Ако получаваш минимална пенсия от Национален осигурителен институт и имаш в самостоятелната си партида средства, които не ти дават опция да получиш пожизнена пенсия за напреднала възраст, налага се да не ги прехвърляш в Национален осигурителен институт, тъй като 300-та лв. са обезпечени. Изгодата е да останат парите в частния фонд и - в случай че са под 900 лв., да се получат тези пари еднократно. Тези, които са на най-малък размер, имат интерес да си запазят парите в частните фондове, изясни Адемов.

Той добави, че същото се отнася и за оптималния размер на пенсиите, който към този момент е 1440 лв.. Дори да добавиш в Национален осигурителен институт персоналната си партида, няма по какъв начин да получиш по-висока пенсия, тъй като има таван на размера, сподели още доктор Адемов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР