Хората, които са решили да станат вегетарианци, трябва да решат

...
Хората, които са решили да станат вегетарианци, трябва да решат
Коментари Харесай

Безвредно ли е вегетарианството

Хората, които са решили да станат вегетарианци, би трябвало да решат за себе си дали ще са строги вегетарианци. Тези вегетарианци, които не съблюдават строго единствено растителния метод на хранене, са лактовегетарианците, които с изключение на растения, позволяват в храната си използването на мляко и млечни артикули.

Съществуват и оволактовегетарианци - те ядат и мляко, и яйца. Те си разрешават единствено през уикендите или по празници риба и морски блага, а някои - и птиче месо.

Веганите са строгите вегетарианци, които в храната си не позволяват никакви скотски артикули с претекстовете, че е невероятно добиването им без употреба на животни.

Менюто на веганите е много нищожно. В него участва само растителна храна, освен това - постоянно без термична обработка или готвена на температура не по-висока от 18 градуса.

Балансираното хранене е немислимо без белтъчини с скотски генезис. По принцип високопротеиновите артикули са взаимозаменяеми, по тази причина неналичието на месо може да бъде сменена в менюто с извара, мляко и яйца.

Точно по този начин постъпват лакто- и оволактовегетарианците. Трябва да се има поради обаче, че неналичието на добре усвоимото желязо в месото не може да бъде сменена с млечни и растителни артикули.

 Безвредно ли е вегетарианството

Нестрогите вегетарианци, които позволяват в менюто си морски блага и риба, получават от тях селен, който поддържа тонуса на кръвоносните съдове.

Рибата е богата на полинаситени мастни киселини омега-3 и омега-6, които контролират холестерола в кръвта, укрепват имунитета и защищават от съществени болести.

Макар всички да знаем за потребните качества на плодовете и зеленчуците, те не са в положение да запълнят всички потребности на организма, по тази причина диетолозите не са последователи на този вид хранене.

Особено важи това за децата, за бременните и кърмачките, а също по този начин и за възрастните хора, които имат потребност от скъпите аминокиселини, които се намират единствено в месото.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР