Хората, които са преболедували през първата вълна, могат да се

...
Хората, които са преболедували през първата вълна, могат да се
Коментари Харесай

Експерт: Новият щам на COVID-19 може да е заразен за прекаралите първата вълна

" Хората, които са преболедували през първата вълна, могат да се окажат по-малко предпазени против новия вариант на COVID-19, макар съществуването на антитела. " Това съобщи пред РИА Новости Ана Баранова, професор по систематична биология към университета Джордж Мейсън.
" Тази вест - откриването на новия вариант на COVID-19 във Англия, е обвързвана с тези, които са били заболели по време на първата вълна. Да, те може да не са изцяло предпазени от повторна зараза според от типа на насъбраните антитела в кръвта им ", сподели още Баранова, съобщи БГНЕС.
 Д-р Петър Марков: Няма индикации новият вариант да е по-смъртоносен Д-р Петър Марков: Няма индикации новият вариант да е по-смъртоносен
" Налице е нов вид на вируса, който от две седмици нараства по-бързо спрямо другите разновидности. Това кара от ден на ден сътрудници да...
По-рано стана известно за откриването във Англия на нова разновидност на SARS-CoV-2. Консултативният съвет на Обединеното кралство за нови и зараждащи закани с респираторния вирус удостовери, че разпознатият в страната вид на ковид се популяризира по-бързо и изисква още по-голяма нерешителност от популацията. Въпреки че новият вид на вируса, съгласно предварителните оценки, може да бъде със 70% по-заразен от нормалния, към момента няма нищо, което да допуска, че е по-опасен от позиция на смъртност или хоспитализация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР